Otac Vinstona Čerčila nije bio njegov otac? Tajna afera trajala je nekoliko godina, a onda je usledio preokret

od strane | jan 16, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Mnogo toga odavno je poznato o životu Vinstona Čerčila. On je bio britanski državnik, vojnik i političar koji je u dva mandata služio kao britanski premijer, a 1953. dobio je Nobelovu nagradu za književnost. Ipak, malo toga se zna o njegovoj majci, koja je možda imala uzbudljiviji život od poznatog sina.

Dženin Džerom Čerčil rođena je u Američkoj bogatoj porodici 1874. godine. Tokom rane mladosti živela je na relaciji Njujork – Pariz. Kada je napunila 20 godina, preselila se u London sa svojom majkom i sestrom. Vrlo brzo počela je da se kreće u visokom društvu engleske prestonice. 

Ubrzo se i udala za lorda Renolda Čerčila, bogatog britanskog aristokratu. 

Foto: printscreen

 

Dženin je volela da se zabavlja. Za nju se znalo da redovno koristi Laudanum koji je sadržao opijum. Takođe je volela da organizuje zabave i društvene događaje i brzo je postala istaknuta ličnost londonskog društva. 

Foto: printscreen

 

Često su je viđali na događajima na kojima je uživala u plesu, ali i drugim oblicima zabave. Uživala je i u mnogobrojnim aferama. Imala je mnogo ljubavnika u životu, ali njena ljubavna veza sa najstarijim sinom kraljice Viktorije, Bertijem, ostala je najupečatljivija. Ovaj čovek kasnije je postao kralj Edvard sedmi. Pre nego što je zauzeo presto, Berti je bio momak za zabave, tako da su njih dvoje delovali kao dobar par.

Dženin je upoznala Bertija kada je imala samo 19 godina. U to vreme on je bio princ od Velsa. Uprkos svojoj reputaciji ženskaroša, Dženin se on dopao i njih dvoje su postali bliski prijatelji. Berti je čak pozvao Dženin na svoje venčanje sa princezom Aleksandrom od Danske 1863. godine. 

Foto: printscreen

 

Njihovo prijateljstvo preraslo je u strastvenu aferu. Krili su svoju tajnu vezu nekoliko godina, čak i kada se Dženin udala za lorda Čerčila i dobila dvoje dece sa njim. Glasine su kružile da je Berti bio biološki otac ministra Vinstona Čerčila, mada ti tračevi nikada nisu potvrđeni.

Njihova afera na kraju je završena kada je princeza Aleksandra otkrila njihovu vezu i zapretila da će se razvesti. Berti je bio prinuđen da prekine sve odnose sa Dženin i fokusira se na svoju suprugu. 

Uprkos skandalu, Dženin je ostala poštovana u londonskom visokom društvu. Nastavila je da održava mnogobrojne veze koje su joj donosile koristi, a jedna od njih bila je sa austrijskim grofom Kinskim i američkim milionerom Mortonom Fruenom.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs