Oslobođeno Vesjolo! Vijori se ruska zastava!

od strane | feb 11, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Tulski padobranci istakli su rusku zastavu u centru nedavno oslobođenog sela Vesjolo u DNR, javlja dopisnik RIA Novosti sa lica mesta.

– To je dirljiv događaj, jer se ovo ne dešava svaki dan. Svi meštani i vojnici, sada ćemo zabiti zastavu u selu Vesjolo koje su naši gardisti padobranci preoteli od Oružanih snaga Ukrajine, čast im i hvala! Slava Vazdušno-desantnim snagama – rekao je agenciji komandant jedinice.

On je dodao da su borci postavili zastavu na spomenik poginulima u Velikom otadžbinskom ratu i posvetili je njihovim dedovima i pradedovima koji su se borili protiv fašizma.

–  Osećam ponos, naravno, moj deda se borio, sada se ja borim. Borim se za svog dedu i za svoju porodicu, za svoju voljenu ženu. Imam dva sina i ne želim da živimo u onom svetu kakav nude zapadni „partneri“ – rekao je sagovornik agencije.

Komandant bataljona poželeo je svim vojnicima snagu duha i nove pobede.

– Želim braći padobrancima istu snagu duha koju sada imaju naši vojnici koji zauzimaju ove položaje. Angažovani su u aktivnoj odbrani, obmanjuju neprijatelja, provociraju, izmišljaju. Istu snagu duha želim i padobrancima u svim pravcima, tako da izvršavaju sve vaše zadatke – zaključio je.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs