„Oni su debili!“ Putin sad uzima sve ovo?! Zapad raskomadao Ukrajinu jednim potezom: Situacija se promenila za 180 stepeni!

od strane | apr 17, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Rusija pobeđuje na bojnom polju i stoga može da dobije više teritorija nego što je prvobitno planirala, uključujući Odesu, rekao je pukovnik Lorens Vilkerson, bivši šef kabineta američkog državnog sekretara Kolina Pauela, u intervjuu za Jutjub kanal „Dialogue works“

Ovako je prokomentarisao reči bivšeg britanskog premijera Borisa Džonsona da bi pad Ukrajine bio ozbiljnija katastrofa za SAD od poraza u Vijetnamu.

– Prvo, došao sam do zaključka da su britanski premijeri – sadašnji i prošli – debili – rekao je on.

Na pitanje voditelja kako je Džonsonova izjava povezana sa nepostojanjem početne namere Rusije da okupira celu teritoriju Ukrajine, uključujući njene zapadne delove, pukovnik je odgovorio da bi se situacija mogla promeniti zbog uspeha ruskih trupa.

– Pošto pobeđuju, možda će zauzeti malo više teritorije nego što su prvobitno želeli, pre svega se bojim za Odesu – upozorio je on.

Prema analitičaru, ako Rusija zauzme grad, imaće jednu od najboljih luka na Crnom moru, što će biti definitivna strateška prednost u odnosima sa članicama NATO-a . Pukovnik je takođe napomenuo da će Ukrajina nastaviti da gubi sve više teritorije kako se sukob nastavlja.

– Kao što sam rekao, mi smo glupi što smo dozvolili da se ovo nastavi – zaključio je Vilkerson.

U martu, u intervjuu novinaru Dmitriju Kiseljevu, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je Moskva spremna za pregovore o Ukrajini, ali oni moraju biti zasnovani na realnosti.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u petak da je predsednik potvrdio svoju spremnost za dijalog. Pregovori bi, rekao je, mogli da se zasnivaju, između ostalog, na nacrtu Istanbulske konvencije, iako su se realnosti od tada promenile.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs