ODREKAO SE ŽENE I DECE, PA OBLEPIO BANDERE PLAKATIMA GDE OBJAŠNJAVA ZAŠTO! Porodična drama o kojoj priča Srbija! Šta reći, ovo je za….

od strane | mar 3, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Na njima stoje njegova fotografija, mesto prebivališta, godina rođenja i puno ime i prezime. Pored imena svoje maloletne dece, napisao je njihove datume rođenja, ulicu i broj gde ona žive!?

– Ja, Marko Janković Kmet, rođen 1988. godine u Leskovcu, odričem se sina V. J., rođenog 2013. godine, i kćerke. N. J., rođene 2017. godine. Ovom prilikom želim da izjavim da za gore navedene osobe ne želim da snosim nikakve posledice zbog nemara njihove majke i same dece, sa kojima sam preživeo golgotu – napisao je Janković na plakatima.

Problemi u porodici

Direktor Centra za socijalni rad u Vlasotincu Momčilo Ignjatović za Informer navodi da su svi u ovoj ustanovi, kao i čitavo Vlasotince, zapanjeni Jankovićevim gestom, te da su preduzeli sve mere iz njihove nadležnosti.

– Jankovićeva majka, supruga i deca jedno vreme su bili u Sigurnoj kući u Leskovcu zbog nasilja u porodici. U toku brakorazvodne parnice, otac (Marko Janković) dao je izjavu da se slaže da deca budu kod majke! Zato je ovaj njegov postupak neobjašnjiv… Nakon što su se pojavili plakati, mi smo obišli majku i decu u kući u Vlasotincu i ponudili im pomoć. Odbili su da ponovo idu u Sigurnu kuću. Na raspolaganju im je naš socijalni radnik u svako doba dana i noći, a uputićemo im i jednokratnu pomoć. Koliko znamo, tužilaštvo radi na ovom slučaju – kazao nam je Ignjatović.

S druge strane, Janković kaže da se na ovaj potez odlučio iz očaja „zbog porodičnih problema“.

– Razveo sam se od supruge. Zabrinut sam za svoju decu… Zbog loših odnosa u porodici odselio sam se iz Vlasotinca. Ja sam fizički radnik i izdržavam se od svog posla i plaćam alimentaciju. Nikog nisam maltretirao, ja sam žrtva – kazao je on.

Njegovi rođaci šokirani su onim šta je Janković uradio. Jedan od njih (ime i prezime poznati redakciji) navodi da se on potpuno promenio pre tri godine, nakon smrti oca.

InformerDN

Šta reći, Vlasotičani u šoku posle objave svog sugrađanina…

– Sa ocem je proizvodio drvnu građu, lepo su zaradili. Napravili su dve kuće u selu Gornja Lopušnja i jednu u Vlasotincu. Bili su najbogatiji u svom selu, a kada je otac preminuo, Marko je nastavio uspešno da radi, ali samo godinu dana. Potom se povukao u sebe, potpuno se promenio, a onda su krenuli i porodični problemi. Njegova majka, brat i žena nisu mogli da ga prepoznaju. Počele su svađe, a on je čak završio u pritvoru zbog porodičnog nasilja. Ne možemo da verujemo u šta se pretvorio, a bio je divan momak – kazao nam je jedan od rođaka.

Osramotio Vlasotince

Jankovićeve komšije kažu da se, nakon porodičnih trzavica, on vratio u selo iz kog potiče, gde se zatvorio u kuću. Kako navode, sve ih je iznenadila odluka da se javno odrekne dece.

– Osramotio je Vlasotince i svoje selo! Kao da je Marka obuzeo neki đavo, priča se da je počeo nekom čudnom Bogu da se moli… Kako bilo, ovo što je uradio je nedopustivo. Ima divnu ženu, decu i brata, nisu zaslužili da se ovako o svima njima priča. Mi Vlasotinčani smo se sada udružili da skinemo sve te sramne plakate, a ima ih oko 300! To više nećemo da gledamo – kazala nam je Jankovićeva komšinica.

Advokat: Nemoguće je odreći se dece

Advokat Gvozden Grgur kaže za Informer da, iako je ovaj otac obavestio javnost da se odriče dece, to obaveštenje je prema zakonu potpuno ništavno.

– Svaki roditelj ima svoja prava i obaveze prema detetu i ne može ih se odreći. Sud jedino može da liši roditelja delimično ili potpuno roditeljskog prava, ali i u tim slučajevima roditelj ima zakonsku obavezu da izdržava dete. U konkretnom slučaju osim sramote, kako za roditelja, tako i za decu, ovakav postupak nema važnost što se zakona tiče – ističe poznati advokat.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs