ODBIO JE REAL, BANE IVANOVIĆ MU JE REKAO DA ĆE BITI NAJBOLJI NA SVETU! Sad ga je šutnuo četvrtoligaš

od strane | maj 20, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Desetak godina kasnije, posle osam promenjenih klubova i u smiraj karijere u kojoj mu se računaju samo trofeji osvojeni sa Čelsijem kad je njevog doprinos bio zanemarljiv, engleski fudbaler Džoš Mekihran (30) juče je ostao bez posla. Njega je šutnuo budući četvrtoligaš MK Dons, koji je nedavno u engleskoj Ligi jedan (trećem rangu takmičenja) završio na 21. mestu, odnosno u zoni ispadanja. Logično, klub je zbog toga primoran na rezove, a među prvima je glavom platio nekadašnji veliki talenat.

Mekihran je vezni igrač, a u tek završenoj sezoni odigrao je rekordne 43 utakmice. 

Kad je 2010. bio priključen prvom timu Čelsija, posle samo nekoliko treninga oduševio je Branislava Ivanovića.

Potpuno me raspametio. Nikad nisam video tako mladog igrača, a da igra tako zrelo i pametno. Mislim da ćemo jednog dana svi s ponosom pričali da smo nekada trenirali zajedno s Džošom i da smo delili svlačionicu. Biće jedan od najboljih fudbalera svih vremena – govorio je Ivanović.

EPAIMAGES

Džoš Mekihran na pozajmici u Viteseu

Nekadašnji menadžer „plavaca“ Karlo Anećeloti takođe mu je predviđao blistavu budućnost i svrstao ga među tri najtalentovanija fudbalera na Ostrvu. Međutim, posle don Karlovog odlaska sa „Stamford brdiža“ i dolaska Andrea Viljaša Boaša usledio je mučan period za Mekihrana, koji je mandat u Čelsiju zapravo potrošio na seljakanja po pozajmicama.

Otkrio je 2017. godine da je sve moglo da ode u drugom pravcu, jer je imao neverovatne ponude.

Bio sam jedan od najtraženijih tinejdžera u Evropi. Kad mi je bilo 16 kontaktirali su me Real Madrid i Mančester junajted. Kad me je agent pozvao i rekao mi:“Želi te Real Madrid“, bio sam u šoku. Želeli su da sa čitavom familijom odem u Madrid, potpišem na pet godina… Međutim, ja sam rekao:“Ne, hoću da ostanem u Čelsiju“. Kad sam posle toga debitovao za „plavce“ pomislio sam:“Bravo dečko, vidiš da si doneo ispravnu odluku“. Šta danas mislim?! Valjda vam je jasno – rekao je Mekihran.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs