Nosio ranjenu decu, a nije znao gde je njegovo! Nastavnik heroj iz „Ribnikara“ preko noći ostario nakon masakra!

od strane | jul 12, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Nastavnik geografije Zoran Nišević koji je spašavao je ranjenu decu u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, dok su mu supruga i dete istovremeno bili u školi, od stresa je preko noći ostario.

Zoran Nišević nastavnik geografije u OŠ „Vladislav Ribnikar“ izveo je herojski čin uletevši u krvavu učionicu VII2 gde je zatekao prizor od kojeg mu se sledila krv – krvava deca ležala su po podu, kao i ranjena nastavnica istorije Tatjana Stevanović.

Majka jednog sedmaka za Republiku kaže da je nastavnik-junak preko noći ostario od onog što je „tog prokletog“ 3. maja doživeo kada je Kosta Kecmanović dečak monstrum ubio devetoro dece i školskog čuvara, a petoro đaka ranio i nastavnicu istorije.

Nastavnik je pojurio do koleginice, nastavnice istorije i nepomične dece. Nosio je ranjene učenike ka kolima Hitne pomoći i pomagao da se devojčicama i dečacima što pre ukaže pomoć, a na sve to je njegova supruga Mirjana Nišević takođe nastavnica ove škole, bila na času u vreme masakra. U školi je, takođe, na nastavi bilo i dete para Nišević. 

– Ono što je nastavnik Nišević uradio je pravo junaštvo i svi smo mu neizmerno zahvalni. Nosio je ranjene i pomagao kao da radi najuobičajeniju stvar, a obavljao je pretežak zadatak. U to vreme nije znao gde su mu dete i žena, koji su se takođe u vreme krvavog pira nalazili u školi – prepričava suzih očiju majka učenika „Ribnikara“ i opisuje za Republiku, koliko je stravični događaj promenio tog preduzimljivog i nadasve humanog čoveka.

– Nastavnika Niševića sam viđala po sahranama naše dece, naših anđela, posebno dobre i izuzetne dece koja su bila svetla budućnost zemlje. Sreli smo se i pre neki dan. Čovek je ostario preko noći od toliko tuge, stresa i agonije. Promenio mu se izraz lica, nigde više nema vedrine koja mu se ogledala u počima pre tragedije – rekla je majka dečaka. 

Osim što je pružao pomoć ranjenima, nastavnik Nišević je i evakuisao đake škole tako da ne vide ranjene i mrtve drugare, kao i ranjenu nastavnicu i školskog čuvara Dragana Vlahovića kojeg je Kecmanović ubio kao prvu prepreku na putu da ostvari bolesni plan, koji je realizovao i postao najmlađi masovni ubica u svetu. 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs