Noinom ubici produžen pritvor!

od strane | dec 29, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor Ognjenu D. (33) osumnjičenom da je iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, na podmukao način lišio života N.M. (18).

Pritvor mu je produžen da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i jer postoji opravdana sumnja da je izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret, a za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, potvrđeno u tom sudu.  

Na ovo rešenje dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu. Produženje njegovog pritvora je zatražilo Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je danas protiv njega sudu na potvrđivanje podnelo optužnicu za krivično delo teško ubistvo na podmukao način i iz drugih niskih pobuda.  

Kako je tužilaštvo danas u saopštenju preciziralo, prema navodima optužnice, postoji opravdana sumnja da je okrivljeni 17. i 18. juna u iznajmljenom stanu u centru Beograda u kojem je prijavljeno stanovao, iz niskih pobuda – mržnje i netrpeljivosti na podmukao način, lišio života N.M. (18), sa kojim je prethodno bio u emotivnoj vezi.  

To je, kako se sumnja, učinio zbog subjektivnog osećaja izneverenosti i ponašanja N.M. prema okrivljenom, koje je posledica njegove nemogućnosti da prihvati prekid veze i komunikacije i insistiranja oštećenog na nastavku veze.  

Foto: Informer/društvene mreže

 

Ognjen D. se tereti da je najpre obnovio kontakt i susrete sa N.M, pa je kritičnog dana zloupotrebio poverenje i emotivnu vezanost tek punoletnog oštećenog, pozvavši ga da dođe kod njega u stan, gde je sa njim ušao u svađu i fizički sukob, a potom ga stezanjem vrata električnim kablom lišio života.  

Nakon toga je telo vukao po drvenom podu galerije, zatim niz stepenice do kupatila, gde je u tuš kabini uz pomoć noža raskomadao telo oštećenog, a potom delove tela rasporedio u jednu pvc kutiju sa poklopcem, jedno pvc bure sa poklopcem zatečeno u prethodno navedenoj kutiji, jednu pvc kantu zatečenu u tuš kabini i jednu pvc kantu sa slavinom zatečenu u tuš kabini.  

Potom je delove tela zalio hemikalijama bazne reakcije i dodao supstance koje sadrže amfetamin, mirtazapin, klozapin, paracetamol i ibuprofen, što je sve pronađeno 6. jula.  

Foto: informer.rs

 

Tužilaštvo je predložilo sudu da Ognjenu D. produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i jer postoji opravdana sumnja da je izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret, a za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.  

Prema pisanju medija, trans devojka Noa Milivojev (18) nestala je 17. juna kada je krenula kod Ognjena D. u čijem stanu je 6. jula pronađeno njeno telo.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs