Nikola nije sa ove planete! Nije humano šta im radi, Šeku je maca pojela jezik

od strane | maj 15, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Srbin je, ako je neko sumnjao kao Šekil O’Nil, u petom meču polufinalne serije protiv Minesote (112:97) pokazao zbog čega je MVP.

Srpski centar je postigao 40 poena uz sedam skokova i 13 asistencija, pogodio je 15 od 22 šuta, a sve bez izgubljene lopte.

Nikola Jokić stigao učinak Šekila O’Nila i ušao je u odabrano društvo centara u NBA ligi.  Jokić i Šek su jedini centri u 21. veku koji imaju pet utakmica sa po 40 ili više poena u plej-ofu.

Neposredno pre meča dobio je MVP nagradu, pa je bio posebno motivisan, možda i zboig toga što mu je baš Šek rekao da je nije zaslužio.

Koliko je bio dominantan najbolje svedoči podatak da još niko od sezone 1977/1978, kada su u SAD počeli da broje izgubljene lopte, nije postigao ili asistirao za 70 ili više poena, a da u toj utakmici nije izgubiio nijednu loptu.

Denver je šampion, u svojim redovima ima najboljeg igrača sveta i niko ne smeju da ga otpiše čak ni kada gubi 2-0. Minesota je to osetila na svojoj koži, rano je poletela i skupo platila što se već videla u finalu, a dva dva brejka sada gubi u seriji sa 3-2.

Naredna utakmica igra se u noći između četvrtka i petka u 02.30. Denver će imati prvu meč loptu za plasman u finale Zapada.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs