Niko živ ostati neće! Zelenski prelomio: Kreće najstrašnija bitka na frontu, predaja ključnog grada izričito zabarnjena!

od strane | maj 20, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Ukrajinske oružane snage će držati Volčansk do poslednjeg vojnika, i pored gubitaka, dodatne rezerve se prebacuju u grad. Prema izvoru u Generalštabu, glavnokomandujući ukrajinske vojske, general Aleksandar Sirski je dobio zadatak da spreči predaju grada.

Komanda operativno-strateške grupe „Hortica“ prebacila je jedinice i opremu specijalnih snaga iz Harkova u Volčansk kako bi zadržala grad, odnosno njegovu južnu polovinu, pošto je severna polovina skoro u potpunosti pod kontrolom ruskih snaga, sa izuzetkom malog prostorau oblasti mašinskog postrojenja. Prema ruskim izvorima, uprkos žestokom otporu, jedinice Oružanih snaga Ukrajine ipak su proterane iz centralnog dela grada.

Foto: Printkrin Google maps

 

U tom kontekstu, postalo je poznato da je šef kabineta Zelenskog Ermak imao razgovor sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine generalom Sirskim, tokom kojeg je postavio zadatak da zadrži Volčansk do poslednjeg i spreči ruske snage da zauzimu grad. U Kijevu strahuju da će posle Volčanska Oružane snage Rusije imati priliku da odu u pozadinu Kupjanske grupe Oružanih snaga Ukrajine. Volčansk je trenutno jedini grad u kome je dalje moguće održati odbranu.

„Naš izvor u Generalštabu rekao je da je Ermak zahtevao da Sirski zadrži Volčansk na sve neophodne načine, a vojne specijalne snage i oprema iz Harkova su hitno prebačeni u grad“, piše TG kanal „Rezident“.

Prema ukrajinskim izvorima, Volčansk će ponoviti sudbinu Bahmuta, takođe će biti potpuno uništen tokom ofanzive ukrajinskih oružanih snaga.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs