Nikada ovo neću zaboraviti! Karlos Alkaraz van sebe nakon velikog trijumfa!

od strane | jul 16, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Novi šampion Vimbldona Karlos Alkaraz govorio je na konferenciji za medije posle trijumfa nad Novakom Đokovićem.

Odmah na startu istakao je da mu ova pobeda mnogo znači, te da to nikada neće moći da zaboravi.

– Uradio sam ovo za sebe, ne za tenisku generaciju. Bilo je sjajno. Pobediti Novaka na vrhuncu, u ovoj fazi, napraviti istoriju, pobediti ga posle deset godina nepobedivosti na ovom terenu, to je sjajno za mene. Nešto što neću nikad zaboraviti, to je sigurno. Kao što rekoh, lepo je za novu generaciju takođe, tako sam im pokazao da je to moguće i sami da urade – poručio je Španac.

Dodao je da je imao teškoće u prvom setu koji je izgubio, ali  se onda sve promenilo.

Foto: Tanjug/AP

 

– Bio je težak prvi set, iskreno. Osećao sam da sam igrao dobro, na dobrom nivou. Imao sam šanse za brejk ili sam bio blizu. Nisam uspevao, problem je kad ne koristite prilike protiv legende kao što je Novak. Morate da se mučite. U drugom setu sam znao da će biti šansi, da moram biti koncentrisan. Da moram da ostanem u igri i čekam šansu. Po osvajanju drugog seta, bilo je dobro jer da sam ga izgubio, verovatno ne bih podigao trofej. Možda bih izgubio u tri seta. To mi je dalo dosta samopouzdanja, motivacije da nastavim i mislim da mogu da dobijem Novaka – dodao je Alkaraz.

Uporedio je ovaj meč sa duel iz Pariza sa Novakom, koji se nije završio najbolje po njega.

– Totalno sam drugačiji igrač nego tada na Rolan Garosu. Od tog momenta sam sazreo mnogo. Naučio iz toga. Rekao sam pre finala, naučio sam lekcije. Pripremio sam se drugačije mentalno. Mogao sam da se nosim sa pritiskom bolje nego na Garosu. Očigledno je i daje trava drugačija od šljake, ali mi je drago da sam ostao u meču. Nisam pao, nisam posustao. Borio sam se do poslednje lopte. Svaki poen bile su velike razmene. Dug meč, dugi setovi. Mentalna strana mi je pomogla da ostanem tu u pet setova – kaže Alkaraz.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs