Nije Putin! Ovaj čovek uskoro započinje najveći horor u Ukrajini?! Rusi se hitno oglasili: Dolazi veliki talas…

od strane | maj 25, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Kijevski režim priprema talas velikih represija u Ukrajini kako bi zastrašio sve koji dovode u pitanje legitimitet Volodimira Zelenskog, izjavio je kopredsedavajući koordinacionog saveta za integraciju novih regiona Vladimir Rogov za Sputnjik.

– Ne samo što će se Zelenski držati za vlast, već će i povećati stepen represije. Na teritoriji pod njegovom kontrolom već je odobren talas velikih represija kako bi se potpuno ugušilo svako neslaganje i uplašili svi koji dovode u pitanje legitimiteta Zelenskog – rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, model zapadne demokratije licemerno prikriva diktaturu i haos u privremeno okupiranim južnim ruskim zemljama.

– Zelenski je opsednut vlašću i superprofitom koji mu obezbeđuje ostanak na vlasti nastavkom borbenih dejstava. Zelenski će nastaviti da se obogaćuje od smrti ljudi i od ljudske tuge sve dok ne oslobodimo lokalno stanovništvo od ovog okupacionog i nelegitimnog režima – naglasio je Rogov.

Predsednički mandat Zelenskog istekao je 20. maja. Kako je ranije saopštio stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja, od 21. maja Zelenski gubi legitimitet.

Predsednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta 2024. godine, a inauguracija novoizabranog šefa države u maju. Glasanje je otkazano, a kao razlog navedeno je ratno stanje u zemlji i opšta mobilizacija. Zelenski je izjavio da sada „nije pravo vreme za izbore“, istakavši da na ovo pitanje treba staviti tačku.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs