NIJE IM USPELO! RUSI POTUKLI UKRAJINCE, NATERALI IH NA POVLAČENJE! Odbijena ofanziva na Zaporožje i Donjeck, Kijev pretrpeo strašne gubitke!

od strane | jun 25, 2023 | Vesti | 0 Komentara

– Napad je odbijen u blizini sela Makarovka u južnom delu Donjecke Narodne Republike. Uništeni su tenk, nekoliko oklopnih vozila i osoblje – rekao je Čehov, dodavši da su se ukrajinske trupe povukle nakon što su pretrpele te gubitke, prenosi RT.

Pored toga, ruske snage su pogodile položaje Ukrajinaca u blizini sela Novodonjecko i izvele su vazdušne udare u blizini naselja Neskučnoje, rekao je portparol „Istoka“ i naveo da je ukrajinska vojska, u oba slučaja, pretrpela gubitke u ljudstvu i oklopnim vozilima.

Dodao je da sprečen još jedan pokušaj napredovanja kijevskih trupa u blizini sela Rovnopolj u Zaporoškoj oblasti.

– Morali su da se vrate nakon što su pogođeni neki od njihovih tenkova, oklopnih vozila i trupa – rekao je Čehov.

On je naveo da su takođe uništeni tri ukrajinske haubice i jedan broj oklopnih vozila u artiljerijskim i vazdušnim napadima u drugim delovima Zaporoške oblasti.

Prema izveštaju ruskog Ministarstva odbrane, gubici Oružanih snaga Ukrajine na južnodonjeckom i zaporoškom pravcu za dan iznosili su preko 170 vojnika, u pravcu Donjecka 430 vojnika, i u pravcu Krasnog Limana 130 vojnika, što ukupno iznosi više od 730 vojnika.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs