NEVEROVATNO BRZI, A MOĆNI KAO TENK! UKRAJINI STIŽU „SNAJPERI NA TOČKOVIMA!“ Makron obećao Zelenskom isporuku više desetina savremenih borbenih vozila!

od strane | maj 15, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Francuska borbena vozila AMKS-10RC na terenu se kreću veoma brzo i imaju veliku manevarsku sposobnost koja omogućava brze promene pozicija na ratištu, a ministar odbrane Ukrajine Aleksij Reznikov nazvao ih je „snajperima na brzim točkovima“.

Posle radne večere dvojice lidera koja je trajala više od tri sata, francuski predsednik je ukazao da zvanični Pariz usmerava svoje napore da podrži sposobnosti protivvazdušne odbrane ukrajinskih snaga, navodi se u izveštaju Rojtersa.

Reuters/EPA

AMX-10 RC

Poseta Parizu bila je deo turneje ukrajinskog lidera u nekoliko ključnih evropskih savezničkih zemalja tokom koje je Zelenski nastojao da prikupi dodatnu vojnu i finansijsku pomoć uoči očekivane ukrajinske kontraofanzive protiv ruskih snaga.

Nakon što je tokom posete Nemačkoj proteklog vikedna obezbedio dodatnu vojnu pomoć u vrednosti od tri milijarde dolara, Zelenski je u Berlinu poručio da bi Kijev uz pomoć saveznika mogao „nepovratno“ da porazi Rusiju već tokom ove godine.

Makron je ponovio Zelenskom da će Pariz nastaviti da pruža Ukrajini političku, finansijsku, humanitarnu i vojnu podršku onoliko dugo koliko bude potrebno, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Izvor u Jelisejskoj palati potvrdio je novinarima da će Francuska obezbediti Ukrajini dodatne, modernije odbrambene sisteme, ali u ovom trenutku ne pominju se isporuke borbenih mlaznih aviona koje je tražio Zelenski.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs