Nešto užasno kreće u Ukrajini! Zelenski pristao na uslov: Amerika tražila, povučen najradikalniji mogući potez!

od strane | apr 26, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Uslov za novu isporuku NATO oružja Kijevu bio je usvajanje strogog zakona o mobilizaciji u Ukrajini, kako bi se nadoknadili gubici ukrajinskih snaga, otkrio je neimenovani diplomata u Briselu.

– Isporuka oružja je smislena samo ako postoji značajan broj obučenog vojnog osoblja koje može da koristi ovo oružje u odbrambenim ili ofanzivnim operacijama, kao i uz blagovremeno popunjavanje gubitaka, zbog čega je neophodno aktivno regrutovanje novih vojnika – istakao je diplomata.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski će novim zakonom o mobilizaciji da dotuče Ukrajince, ocenila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Novi zakon o mobilizaciji je usvojen bez klauzule o demobilizaciji, koja bi omogućila vojnicima da se vrate kućama nakon tri godine provedene na frontu. Kako stvari sada stoje, svi koji su mobilisani moraće da služe do kraja sukoba sa Rusijom.

Pripadnici ukrajinskih snaga se osećaju izdanim novim pravilima, preneli su pojedini zapadni mediji, pozivajući se na reči vojnika koja kažu da su „prevareni i iskorišćeni“, te da će ih upotrebljavati kao „robove“.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs