NEKA SE SPREME RUSIJA I KINA! AMERIKA POKREĆE OBRAČUN U SVEMIRU! Šalju veliku silu u orbitu, na meti sve što ugrožava bezbednost SAD!

od strane | jun 8, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Zajednička inicijativa Kosmičkih snaga i Nacionalne obaveštajne uprave se zove „Sajlent barker“.

Ona će omogućiti da se raspoznaju i upozore na opasnost veoma skupi američki kosmički sistemi, kao i da se osigura mogućnost otkrivanja i praćenja objekata kako bi se na vreme otkrile pretnje.

Nije pojašnjeno koliki će biti broj satelita, ali je navedeno da će ih biti nekoliko.

Sateliti će se rotirati u orbiti na visini oko 35,4 hiljada kilometara sa brzinom rotacije Zemlje. Njihovo lansiranje je planirano posle jula na raketi-nosaču „Atlas V“. Tačan datum će biti objavljen 30 dana pre lansiranja.

Kosmičke snage SAD tvrde da je „Sajlent barker“ odgovor na napore Kine i Rusije da razvijaju sisteme koji mogu da iz orbite uništavaju druge satelite što izaziva zabrinutost Sjedinjenih Američkih Država.

– Ti aparati značajno povećavaju mogućnost Kosmičkih snaga da na orbiti prate neprijateljske satelite koji se kreću oko ili blizu naših satelita – izjavila je bivša saradnica Komiteta Predstavničkog doma za oružane snage Sara Minejro.

Kako se navodi u članku, „Sajlent barker“ će biti dodatna pomoć nadzemnim i niskoorbitalnim sistemima i omogućiće SAD da saznaju šta se događa u kosmosu.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs