Nebojša Bakarec: Prikriveni rat „Kolektivnog zapada“ protiv Srbije!

od strane | jun 24, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Predsednik Vučić je 18.6.2023. rekao: „Dali smo sve od sebe da sačuvamo mir! Dijalog je potpuno besmislen. Ne pada mi na pamet da razgovaramo o ne znam čemu, sve dok uhapšeni Srbi ne budu pušteni. Kurti želi rat po svaku cenu i ima podršku pojedinih zemalja Zapada da kreira kriminalnu situaciju i maltretira građane srpske zajednice“! Naravno da se mora ići u Brisel. Vučić sa Kurtijem tamo nije razgovarao. Neodlazak u Brisel bi značio ulazak u klopku Zapada, i grešku. Odmah bi nas optužili da smo krivci, da miniramo dijalog itd. Moramo verovati predsedniku Vučiću. Moramo biti strpljivi. Moramo razumeti da su pretnje Srbiji, koje dolaze i spolja i iznutra, koordinisane sa Zapada, i da imaju za cilj da isprovociraju Srbiju. NATO nas samo čeka iza ćoška. Bilo kakvo gubljenje nerava u vidu oružane intervencije, bi nas skupo koštalo i uvuklo u sukob sa NATO. „Kolektivni zapad“ ima cilj da oslabi Srbiju, da se nasilno promeni vlast, i da novoinstalirana vlast prizna lažnu državu Kosovo, uvede sankcije Rusiji i zaustavi ekonomski napredak Srbije! Zapad je dvoličan i kontradiktoran – vešto se prikazuje se kao prijatelj Srbije. To je kao priča o onoj dopola punoj ili dopola praznoj čaši.

Nebojša Bakarec

Ulaganja Zapada u NVO sektor i prozapadne medije traju decenijama. Agencija SAD za međunarodni razvoj (United States Agency for International Development – USAID) saopštila je 28.10.2021. preko medija – Radio Free Europe- RFE (Radio slobodna Evropa – RSE), da je u prethodnih 20 godina uložila 882 miliona dolara, namenjenih podršci ekonomskom i demokratskom razvoju Srbije, što je samo deo od 1,2 milijarde dolara ukupne pomoći vlade SAD u tom periodu (po izveštaju Stejt Dipartmenta). Značajan deo tog novca je otišao NVO – civilnom sektoru, koji je 90 odsto, antisrpski – autokolonijalni. Ranije (2019.) USAID je saopštila da je od 2001. godine do 2019. uložila oko 140 miliona dolara u aktivnosti namenjene civilnom društvu i medijima u Srbiji, a samo u ovoj fiskalnoj godini izdvojen je 41 milion dolara. Pored USAID-a, donacije NVO sektoru dolaze i od Stejt Dipartmenta, Kongresa SAD, i mnogobrojnih moćnih državnih i privatnih fondacija iz SAD. Kongres SAD je od 2017. do 2022. godine, opredelio 1,5 milijardi dolara u okviru četiri računa dodele strane pomoći kroz „Fond za borbu protiv ruskog uticaja“ (Countering Russian Influence Fund – CRIF). Od toga je u medije i NVO u Srbiji uloženo 56 miliona, u BiH 81 milion, u CG 50 mil. dolara. Samo na suzbijanje ruskog uticaja na Srbe potrošeno je 120 mil. dolara. Rezultat tog ulaganja je da je 80 odsto Srba protiv sankcija Rusiji. Bačen novac.

Nebojša Bakarec

Tada, 2021. je istaknuto da programi USAID, podržavaju i pomažu slobodne medije i civilno društvo. USAID je podržao više od 500 organizacija civilnog društva, i više od 250 medija u Srbiji. Ova ulaganja USAID su suštinski bila usmerena protiv države. Ukupno, kako se navodi na sajtu Stejt departmenta, „od 1998. SAD su obezbedile 1,1 milijardu pomoći Srbiji da joj pomognu da se razvije kao prosperitetna demokratija (…) integrisana u regionalne i zapadne institucije”. Biću pošten pa ću reći da programi USAID istovremeno pomažu i privredi Srbije da bude konkurentnija, doprinose jačanju vladavine prava i unapređenju sposobnosti državnih institucija da služe građanima, pomažu lokalnim samoupravama, i pomažu u borbi protiv korupcije. Ovde imamo onu istu priču o polovičnoj čaši vode.

Nebojša Bakarec

Nebojša Bakarec

Autošovinistička antisrpska nekropolitika dela opozicije i njena simbioza sa poslovno ideološkim imperijama Šolaka (i iz senke – bivšeg šefa CIA – Petreusa), Đilasa i Soroša je ekstremno destruktivna. Ova poslovno ideološko medijska oligarhija, želi da uspostavi monopol oligarhije– oligopol. Ovaj moćni medijski oligopol pod kontrolom „Kolektivnog Zapada“, indukuje i usmerava aktuelne proteste dela opozicije. Gledanost i poverenje u autošovinističke antisrpske medije su izuzetno niski, s obzirom na ogromna ulaganja u njih. Međutim, postoji njihov nesporan politički i društveni uticaj na „opinionmakers-e“ – tvorce javnog mnjenja, na kompradorsku elitu i autokolonijalnu žutu buržoaziju, koja je odlaskom s vlasti 2012. izgubila deo privilegija. Komprador je agent stranog uticaja – agent stranih organizacija koje obavljaju poslove u oblasti investicija, trgovine, ekonomskih, političkih ili obaveštajnih operacija. Posebno je štetna uloga Šolakovih kompradorskih medija i paramedija. Ti mediji su višestruki hibridni bastardi. Niti su srpski, niti su luksemburški. Niti su domaći, niti su prekogranični. Delom su mediji, a većim delom autošovinistička antisrpska propaganda. Oni kreiraju virtuelnu stvarnost, i pružaju ideološku legitimaciju kojom se vrši normalizacija antisrpskog autošovinističkog uticaja. Ovi mediji su zvanična kolaboracionistička glasila i službeni glasnici antisrpskog autošovinizma i mržnje. Preko ovih autokolonijalnih prenosnika, kompradorski propagandisti i denuncijanti, politički kolaboranti i kapitulanti, apologete antisrpstva, sistematski truju javno mnjenje i nastoje da zamagle prepoznavanje istinske agresije i glavnog zla. Njihov cilj je da od srpskog naroda naprave anacionalnu, ateističku, bezličnu i bezumnu populacionu masu, zainteresovanu samo za materijalističku ideologiju i filozofiju zasnovanu na pojmu „imati“ (u se, na se, poda se), a ne za filozofiju zasnovanu na pojmu „biti“. Cilj im je da unište srpsku državu i crkvu. To neće proći dok je predsednika Vučića i Srpske napredne stranke!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs