Ne znaju više šta će! Tajkunska opozicija pala u potpuni očaj: Đilasovci mole EU da ih silom postavi na vlast

od strane | dec 22, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Đilasova lista poslala pismo predstavnicima Evropske unije u kojem traži da se ponište izbori. Miroslav Aleksić poručio Briselu: Oglasite se sad ili večno zaćutite!

Predstavnici takozvane liste ‘Srbija protiv nasilja’ Dragana Đilasa, koji već danima nasilno blokiraju centar Beograda i prave haos ispred centrale Republičke izborne komisije (RIK), poslali su pismo zvaničnicima Evropske unije u kojem traže da im Zapad da vlast u Srbiji mimo volje naroda!

Đilasovci u ovom pismu, kako prenosi tajkunski portal ‘Nova’, traže od međunarodne zajednice da poništi izbore u Srbiji i da se organizuju novi!?! Osim toga, kako se dalje navodi, zahteva se i međunarodna istraga ‘svega što se desilo na izborima i povodom brojnih nepravilnosti koje su viđene u nedelju’ (!?!), kao i da opozicija neće prihvatiti rezultate glasanja od 17. decembra 2023. godine.

Foto: Miloš Rafailović

 

Ozbiljna namera

Da su đilasovci zaista ozbiljni u nameri da doslovce mole zapadne moćnike da im silom omoguće da vladaju, potvrđuje i Miroslav Aleksić, jedan od nosilaca Đilasove liste na parlamentarni izborima, koji je bukvalno molio Zapad da ignoriše izbornu volju birača!?!

Poručujem međunarodnoj zajednici: ako želite Srbiju kao uređeno društvo, sada se oglasite ili večno zaćutite! – zavapio je Miroslav Aleksić na nasilnim protestima opozicije ispred sedišta Republičke izborne komisije u centru grada.

Povodom ovog pisma oglasio se i lider SSP Dragan Đilas, ističući da se nada da ovog puta ‘neće izostati reakcija evropskih zvaničnika’.

Strane posmatrače pozvali su državni organi Srbije kako bi vršili nadzor izbora. EU sada ima veliku šansu da ponovo pridobije poverenje građana Srbije koji smatraju da je zemlji mesto u EU time što će reći samo istinu o izborima u Srbiji. Očekujem da ovog puta ta reakcija neće izostati i da idemo ka novim izborima pod nekim drugim uslovima – rekao je Đilas.

Foto: Tanjug

 

Komentarišući proteste opozicije, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić naglašava da je sada izuzetno važno doneti odgovorne odluke na osnovu kojih će se postaviti jasna pravila ponašanja i to ne zbog izbornih rezultata u Srbiji i Beogradu, već kako bi se sačuvala država.

Postoji veliki rizik da uđemo u novu vrstu političke ‘kulture’ koja nas uvodi u anarhiju, haos i potencijalni građanski rat, a znamo kako se to završava jer postoji objektivna opasnost od ‘majdanizacije’ Srbije. Sva izborna pravila bila su nešto što je opozicija tražila od EU i evropskih posmatrača, što je usvojeno i usaglašeno dva meseca pre raspisivanja izbora, to su bili njihovi uslovi. Možda će zaista protestovati neko ko nema nameru da bude nasilan, ali će se time dati prilika nekome ko će doneti palice i oružje, pa će tako i doći do incidenta. To vam je kao kad bacite kapislu u prostoriju punu baruta, jer kada ona eksplodira, postoji mogućnost da se sve zapali – podvlači Šapić.

Treba da se povuče

Samostalni poslanik Dejan Bulatović ocenjuje da bi Đilas trebalo da se zauvek povuče iz politike i stavi tačku na sramotu koju je pokušao da podvali na minulim izborima.

Glumci nasilnici, lažne patriote, samozvani komičari, alkoholisani lažni ekolozi i promiskuitetni kandidati za odbornike, nema ko nije pritekao u pomoć Đilasu 17. decembra. Ipak, pokazalo se da narod Srbije jasno pravi razliku između bivšeg režima, koji je upropastio Srbiju, i vlasti Aleksandra Vučića, koji se danonoćno bori za to da Srbija bude zemlja jake ekonomije, razvijene putne infrastrukture, modernih bolnica i škola, jake poljoprivrede i zadovoljnih građana – zaključio je Bulatović.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Vladimir Gajić, Narodna stranka

To što traži Đilas, tražila je i Austrougarska 1914. godine.

Miloš Jovanović, Novi DSS

SNS je ubedljivo pobedila. Ovi protesti nemaju ni legitimitet, ni kritičnu masu, ni energiju, ni koncept! Opozicija ima problem liderstva! ‘Srbija protiv nasilja’ htela je da prisvoji proteste ispred RIK-a.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs