„Ne sećam se tog dana“: Nastavlja se suđenje Marku iz Zmajeva! Ubio dedu i njegovu sestru

od strane | feb 10, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Marko P. (30) iz Zmajeva koji se sumnjiči da je 5. jula 2022. godine usmrtio dedu po majci Dragana Manojlovića (74) i njegovu sestru od ujaka Zoru Dakić (83) naći će se pred sudskim većem Višeg suda u Somboru 13. februara 2024. godine na glavnom pretresu, saznaje „Blic“.

Kako kažu iz Višeg suda u Somboru, prema okrivljenom M. P. rešenjem vanpretresnog veća od 26. decembra 2023. godine produžen je pritvor najduže do 2. marta 2024. godine.

Pritvor je produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva – ovo stoga što iz spisa predmeta proizilazi osnovana sumnja da je nakon izvršenja dela za koje se okrivljeni osnovano sumnjivo tereti, isti napustio kuću pokojnog oštećenog i vozilom koje se nalazilo parkirano u dvorištu odvezao u nepoznatom pravcu i dao se u bekstvo, kako to stoji u obrazloženju navedenog rešenja vanpretresnog veća o produženju pritvora – pojasnila je za „Blic“ Manela Operta Podunavac, portparolka Višeg suda u Somboru.

Dalje se navodi da je pritvor Marku P. produžen i zbog sumnje da bi mogao ponoviti krivično delo, te zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo za koje je zaprećena zatvorska kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor, a to je lišenje života svog dede sa majčine strane (74) i njegove sestre od ujaka (83).

Foto: V. Vučićević/Informer.rs

 

Beživotna tela Dragana i njegove sestre Zore, koja je prošle godine došla iz Hrvatske da živi kod njega, pronađena su 6. jula uveče, kada je Manojlovićeva ćerka pozvala policiju rekavši da ne može da stupi u kontakt sa njim. Rodbini i poznanicima je bilo sumnjivo što Dragan dan ranije nije prisustvovao sahrani rođene sestre u obližnjem Ravnom.

Krvnički ih ubio sekirom, pa ukrao automobil i pobegao

Podsetimo, dvoje starih ljudi usmrćeno je 5. jula udarcima sekirom, a policija je u kući dan kasnije zatekla užasan prizor. Oba tela su bila u lokvama krvi, a Dragan je bio izudaran gotovo do neprepoznatljivosti. Na ulaznim vratima je razbijeno staklo, a stvari u kući su bile ispreturane.

Miodrag Polovina, zet pokojnog Dragana M, potvrdio je tada za „Blic“ da je njihov sin Marko osumnjičen za ubistvo. Njegova supruga Ružica prijavila je nestanak oca Dragana. U suzama je kazao da policija traži njegovog sina i da ne zna šta se desilo.

Kako su mediji tada prenosili, nadzorne kamere su snimile Marka kako oko 14 časova nakon počinjenog dvostrukog ubistva izlazi iz kuće, ali se zatim vraća šest sati kasnije i iz nje iznosi sekiru koju stavlja u dedinu „dačiju“ i odlazi.

On je u bekstvu bio osam dana, a kako se ispostavilo kada je konačno uhapšen, sve vreme je „živeo“ u kolima koje je ukrao od dede.

Foto: V. Vučićević

 

„Ne sećam se tog dana“

Kada ga je policija locirala u šumi na Vršačkom bregu, prilikom hapšenja nije pružao otpor i mirno je dozvolio policajcima da mu stave lisice na ruke, posle čega je sproveden u Policijsku upravu u Novom Sadu.

Kako smo tada nezvanično saznali, bio je iznenađen kada je ugledao policiju i nije mnogo pričao.

Navodno im je rekao da je iz Vršca i da kod sebe nema dokumenta. Proveravajući vozilo, policajci su utvrdili da je reč o kolima ukradenim u Zmajevu, a onda im je rekao ko je.

– Ne sećam se toga dana – kratko je rekao novosadskim inspektorima osumnjičeni Marko P.

Šta su komšije govorile o porodici i tragediji koja je zadesila ovo malo mesto, pročitajte u našem odvojenom tekstu.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs