Ne postoji ništa jače od ovog rastvora za cveće! Nakon njega će se biljka oporaviti i bujati kao nikada do sada

od strane | maj 14, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Mnogi znaju da je rastvor od aspirina sve što je biljkama potrebno za brži rast i cvetanje.

Svi ljubitelji cveća teže ka tome da ono bude uvek zdravo i bujno, ali često greše u samom negovanju istog.

Ipak, postoje rastvori koji provereno rade, gde će omogućiti cveću da bude raskošnije, ali i sprečiti pojavu gljivica. 

Svi već dobro znamo da je biljkama, posebno u fazi rasta potrebna dodatnu njegu, pre svega redovitu prihranu, ali ako vidite da vaše biljke posustaju, posegnite za receptom od kojeg će momentalno živnuti. Baš zbog toga kolokvijalno se naziva i infuzijom za biljke.

Foto: Freepik.com

 

Aspirin za biljke

Svi već dobro znamo da se aspirin osim što se koristi u medicinske svrhe,  može poboljšati i rast biljaka te im pomoći da se oporave. 

Razlog tome je salicilna kiselina koja pomaže u rastu biljaka. Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih uzgajate u dvorištu ili u saksijama na balkonu.

Sve što vam je potrebno za ovu infuziju jedna je tableta aspirina i decilitar destilovane vode.

Izmrvite tabletu i ubacite u vodu, mešajte sve dok se ne otopi. Ovim rastvorom možete zalivati ili prskati biljke, jednom nedeljno za najbolje rezultate.

Ovaj rastvor pozitivno će delovati na razvoj korena, omogućuje cveću da bude raskošnije i bujnije, sprečava pojavu gljivica, a odličan je i za rezano cveće. Rastvor samo dodajte u vazu ako želite da vam buket duže potraje.

sledeća vest

Zabava

Kultura

56.Majska izložba Ulupuds-a

56. Majska izložba pod sloganom „Geneza“ predstaviće radove umetnika primenjene umetnosti, koji su, kroz različite medije, prikazali svoj pogled na svet. Imajući u vidu da je prezentacija različitih disciplina prioritna, s obzirom na rasprostranjenost primenjene umetnosti u svakodnevnom životu (i kulturi generalno), ovogodišnju Majsku izložbu će posetioci moći da sagledaju kao celinu koja daje uvid u inovativne metode umetničkog delovanja u savremenom društvu.

Kultura

Najava 56. Majske izložbe „Geneza“

56. Majska izložba pod sloganom Geneza predstaviće radove umetnika primenjene umetnosti, koji su, kroz različite medije, prikazali svoj pogled na svet. Imajući u vidu da je prezentacija različitih disciplina prioritna, s obzirom na rasprostranjenost primenjene umetnosti u svakodnevnom životu (i kulturi generalno), ovogodišnju Majsku izložbu će posetioci moći da sagledaju kao celinu koja daje uvid u inovativne metode umetničkog delovanja u savremenom društvu.

JOŠ Zabava VESTIOpširnije

Izvor: Informer.rs