NBA as otišao u penziju! Leteći Grifin svirao kraj (VIDEO)

od strane | apr 16, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Američki košarkaš Blejk Grifin odlučio je da stavi tačku na igračku karijeru u 35 godini.

Krilni centar oglasio se na društvenim mrežama i saopštio da odlazi u penziju posle 15 godina igranja u NBA ligi. Grifin će ostati upamćen kao jedan od najvećih atleta svojevremeno u najjačoj ligi sveta, poznat po spektakluranim zakucavanjima.

Foto: EPA Images

 

„Zahvalan sam na svakom pojedinačnom trenutku – ne samo na dobrim: pobedama, nagradama, zakucavanjima, nezaboravnom vremenu provedenom sa porodicom, prijateljima, navijačima, saigračima i trenerima… Moram da odam priznanje mojim roditeljima, Tomiju i Gejl, mom bratu Tejloru, na bezrezervnoj podršci. Na kraju mom agentu Semu Goldfederu, koji je bio moj glas razuma… Hvala vam“, napisao je između ostalog Grifin na svom Instagramu.

On je nosio dresove Los Anđeles Klipsersa, Detroita, Bruklina i Bostona. Tokom decenije i po u NBA ligi, biran je za najboljeg rukija, pet puta je bio član idealne petorke, šest puta je bio učesnik Ol-stara, uostalom pobedio je na takmičenju u zakucavanju 2011. godine. Najbolje partije pružao je u dresu Klipersa i u sezoni 2013/14, tokom koje je u proseku beležio 24,1 poen, 9,5 skokova i 3,9 asistnecija. Povrede su u velikoj meri krojile Girifinovu karijeru, koju je na kraju završio bez osvojenog šampionskog prstena.

Amerikanac će svakako ostati upamćen po svojim neverovatnim zakucavanjima, među kojima je i ono sa Ol-star takmičenja 2011. godine, kada je zakucao preko automobila. 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs