Nastavlja se teror

od strane | nov 23, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Vlasti u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem zabranile su sinoć pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM Svetlani Miladinov i Igoru Popoviću da uđu na prostor Kosova i Metohije. Njih dvoje je trebalo da danas prisustvuju Danu opštine Kosovska Mitrovica, ali im je to zabranjeno.

Dok Priština već više meseci brani ulazak na prostor KiM direktoru Kancelarije i glavnom pregovaraču u dijalogu Petru Petkoviću, prelaz je zabranjen i pomoćnici direktora Kancelarije za KiM Mileni Parlić, a ista zabrana izrečena je u ponedeljak 20. novembra i pomoćnici direktora Jeleni Stojković koja je trebalo da poseti dve socijalno ugrožene porodice, potvrđeno je u Kancelariji za KiM „Novostima“. 

Rečeno je da im je ulaz na prostor Kosova i Metohije zabranjen do 31. decembra, ali bez ikakvog obrazloženja i osnova.

Prema sporazumu o slobodi kretanja postignutom u Briselu pomoćnici direktora svoje posete ne najavljuju Prištini već im se predviđa nesmetan ulaz na prostor KiM. 

Zbog toga će Beograd o ovom kršenju sporazuma obavestiti i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka. Jasno je da Kurti na ovaj način želi da se spreči predstavnike države Srbije da pomažu svom narodu na Kosovu i Metohiji. Takođe, vreme na koje su oročene zabrane jasno ukazuje da Kurti zapravo želi da se umeša u izborni proces 17. decembra.

sledeća vest

TV

Live TV

Šokantna izjava britanske poslanice: Zapad ima „mek pristup prema Srbiji“? (VIDEO)

„Zabrinjavajući sukob između Prištine i Beograda delom je posledica toga što se Zapad usredsredio na to da ne provocira Beograd posle ruske invazije na Ukrajinu“, rekla je britanska poslanica Ališa Kerns u intervjuu za „Fajnenšel tajms“. Na ovu temu u emisiji „Info jutro“ govorili su narodni poslanik u ostavci Ljubomir Marić i borac za prava Srba na Kosovu i Metohiji Ana Đorđević.

Live TV

Raskrinkan prvi sekretar Hrvatske ambasade! Špijun proglašen personom non grata! (VIDEO)

Hrvatska godinama vodi špijunski rat protiv Srbije, ali se njihova služba naročito aktivirala pred predstojeće izbore u Srbiji. Cilj im je slabljenje pozicije predsednika, odnosno politička i ekonomska destabilizacija naše zemlje. Na ovu temu u emisiji „Info jutro“ govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva, a putem vajber uključenja javio se Dragan Crnogorac, iz Saveza srpskih Udruženja Hrvatske.

JOŠ TV VESTIOpširnije

Izvor: Informer.rs