MOSKVA PRELOMILA, OVO BI MOGAO DA BUDE „TAS NA VAGI“ UKRAJINSKOG RATA! Šojgu potpisao naredbu, svi resursi su im stavljeni na raspolaganje!

od strane | mar 1, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu odobrio je naredbu kojom se definiše postupak snabdevanja dobrovoljačkih jedinica naoružanjem i materijalno-tehničkim sredstvima.

U dokumentu se navodi da je neophodno utvrditi postupak obezbeđivanja dobrovoljačkih formacija naoružanjem, vojnom opremom, materijalno-tehničkim sredstvima, postupak obezbeđivanja ishrane, odeće, kao i pružanja medicinske pomoći građanima koji borave u dobrovoljačkim formacijama.

Dobrovoljci će se snabdevati po istim standardima kao i Oružane snage Ruske federacije. Isporuka materijalnih sredstava će se odvijati u skladu sa uputstvima Generalštaba ili organa za snabdevanje o vrstama podrške.

Prema prilogu naredbe, obezbeđivanje dobrovoljačkih formacija u periodu mobilizacije, vanrednog stanja, u ratnom periodu, u slučaju oružanih sukoba i protivterorističkih operacija oružjem, vojnom opremom, materijalno-tehničkim sredstvima mora organizovati komandant jedinice. Ako je krivicom dobrovoljca pričinjena šteta državi, onda će uslediti materijalna odgovornost na isti način koji je zakonom utvrđen za vojna lica, prenose RIA Novosti.

Volonteri će pružati medicinsku pomoć u vojnim sanitetskim jedinicama, jedinicama i organizacijama, a obezbeđena je evakuacija avionima i helikopterima Vazdušno-kosmičkih snaga.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs