MISLIO SAM DA UMIREM, NISAM ŽELEO DA NASTAVIM… Legendarni teniser otkrio STRAVIČNO iskustvo!

od strane | apr 10, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Nikada Fabio Fonjini nije uspeo da igra kontinuirano na vrhunskom nivou, ali je Italijan jedan od igrača koji su obeležili eru Novaka Đokovića. Sada već iskusni teniser nedavno je podelio stravično iskustvo koje je doživeo tokom boravka u Parizu. 

Naime, Fabio Fonjini doživeo je napad panike usred noći, a pomoć mu je u tom momentu pružila supruga Flavija Peneta, legendarna italijanska teniserka. 

– Sećam se da sam bio u Parizu i jedne noći sam se probudio, skoro plačući, pored Flavije. Mislio sam da umirem. Znojio sam se, imao tahikardiju. Nisam osećao levu ruku, mislio sam da imam srčani udar. Bio je to napad panike. Sutradan nisam znao šta da jedem, gde da idem, nisam mogoa da dišem kako treba. Ove napade panike morate da obuzdate, možete da radite na njima, trenirate svoj um vežbama i budete svesni da se mogu pojaviti – rekao je Fabio Fonjini. 

Starsportphoto

Italijan je nakon toga rešio da ode na lečenje kako se slična iskustva ne bi dogodila, ali se ubrzo vratio i tenisu. Trenutno je u 97. na ATP listi, a u karijeri je osvojio devet titula. 

– U početku sam bio veoma uplašen, ali ne kao teniser, već kao čovek. Nisam želeo da nastavim ovako. Ne radi se o o terenu, borbi, trčanju, davanju maksimuma, pobedama. To je žrtva koju sam spreman da podnesem. Van terena, ne želim da patim tako. Bili su to veoma teški trenuci. Kada bih mogao da vratim vreme, radio bih više na mentalnom planu. Da sam na tome radio isto koliko i na fizičkom planu, bio bih bolji u svakom smislu. Sada radim meditaciju i vežbe disanja – podvukao je italijanski teniser. 

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs