Mislila je da priča sa Ilonom Maskom, pa ostala bez 50.000 dolara! „Govorio mi je o svojoj deci i letenju helikopterom“

od strane | maj 6, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Jedna Južnokorejka je poverovala da se dopisuje ni manje ni više nego sa Ilonom Maskom, što ju je koštalo čak 50.000 dolara.

Anonimna žena je za lokalne medije u Južnoj Koreji izjavila da je prevarena i da je izgubila 50.000 dolara zbog osobe koja se pretvarala da je Ilon Mask.

Prevara je počela na Instagramu, gde je žrtva, koja je inače veliki obožavalac Maska, dobila zahtev za „praćenje“ sa profila koji je tvrdio da je upravo on. U početku je, kako je istakla, bila skeptična.

– Prošle godine sam doživela nešto poput sna. ‘Mask’ me je zapratio na Instagramu. Iako sam bila veliki obožavatelj Maska nakon što sam pročitala njegovu autobiografiju, u početku sam sumnjala da je ovo istina – navela je ona.

Prevarant je, međutim, nastavio da je ubeđuje tako što je slao slike Maska dok je na poslu, kao i fotografije njegove „lične karte“. Na kraju je ona poverovala da zaista razgovara sa pravim Maskom, najviše jer su pričala o detaljima iz privatnog života ovog milijardera.

Foto: Tanjug/AP

Ilon Maks

– Ovaj ‘Mask’ je pričao o svojoj deci i o dolaženju helikopterom na posao u Tesli ili SpaceX-u – rekla je ona.

Prevarant joj je čak govorio o sastanku Maska i južnokorejskog predsednika Juna Suk Jeola u aprilu 2023, rekavši da su razgovarali o izgradnji Teslinih gigafabrika.

Sledeći korak, kojim je utemeljeno poverenje jeste tokom video poziva u kojem je prevarant, prerušen u Maska, rekao ženi da je voli.

Nakon toga je predstavio ovoj ženi lažnu „priliku za ulaganje“, tvrdeći da na taj način hoće da nagradi svoje najveće obožavaoce.

– Rekao je da nasumično kontaktira fanove, i da je srećan kada se oni obogate – objasnila je ova žena. Na kraju, poslao je broj korejskog bankovnog računa i ubedio je da prebaci 50.000 dolara.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs