Milivojević: Ušli smo u najopasniju fazu po pitanju Kosova

od strane | maj 27, 2023 | Vesti | 0 Komentara

U poslednjih godinu dana toleriše se jedna vlast koja proizvodi mere i akcije da dovede do ovakvog stanja, da potvrdi kosovsku državnost na način koji nije politički, koji nije u skladu sa međunarodnim pravom, ni sa pravom uopšte, tako da to za mene nije iznenađenje – rekao je Milivojević.

On je ukazao da je to kontinuitet politike lažnog premijera Aljbina Kurtija, koju promoviše od prvog dana od kada je došao na vlast.

Prema njegovim rečima, ključan je izostanak reakcije međunarodnih faktora – Unmika i Kfora koji ne poštuju mandat.

Mislim da je ovo najopasnija faza u koju smo ušli kada je reč o KiM zato što prepozanjem to nečinjenje, koje proizvodi posledicu da se menja faktičko stanje, a promena faktičkog stanja ide u pravcu onoga što Kurti želi na kraju – kaže Milivojević.

Ističe da mu se čini da tu postoji saglasnost interesa oko krajnjeg cilja, jedino što se razlikuju u taktici i pristupu.

„Ja mislim da dijalog u kojem posreduje Miroslav Lajčak nema više nikakvog smisla. Sad se vidi koliko je ZSO ključno pitanje, ono mora da se reši i to je jedino pitanje da se sitaucija kontroliše, kao i povratak u pređašnje stanje, da se vratimo na ono što je proizvelo sve ovo – ZSO, povratak Srba u institucije, izbori i onda možemo da pričamo o normalizaciji“, rekao je Milivojević.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs