Mentalna fiskultura! Petković: Evo kako se Đilas „bori“ za Kosovo

od strane | okt 29, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Draganu Đilasu je Kosovo i Metohija samo tema za predizbornu mentalnu fiskulturu, a koliko mu je zaista stalo do južne srpske pokrajine najbolje ilustruje činjenica da je enormno bogatstvo sticao obavljajući javne funkcije upravo u trenutku kada su separatisti u Prištini proglašavali nezavisnost i bili u političkoj i diplomatskoj ofanzivi, kaže direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Prema njegovim rečima, upravo je u vreme Đilasovog režima napravljena granica između Srba sa Kosova i Metohije i Srba iz centralne Srbije na Jarinju i Brnjaku.

– Pregovori su izmešteni iz UN gde smo imali mnogo povoljniju situaciju u EU, a on lično hvalio je Aljbina Kurtija kao vrsnoj intelektualca i predlagao da se Srbi s KiM isele kako bi se ubrzale evropske integracije. I upravo u tome leži razlog zašti ga Srbi neće ma gde živeli! Znaju da se tako Đilas „brinuo“ za sudbinu Srba na Kosovu i Metohiji i za srpske državne i nacionalne interese, dok mu je bio važan jedino njegov lični finansijski interes, a sada, nakon što se obogatio u vreme kada su svi u Srbiji siromašili zahvaljujući antidržavotvornoj politici Demokratske stranke, izigrava vajnog rodoljuba – ističe Petković, i dodaje:

– Bilans politike Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vučića vidi se u 28 povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, ali i u podršci koju naša politika uživa među Srbima na Kosovu i Metohiji. Koliko je ta politika iskreno državotvorna potvrđuje i to što, uprkos silnim međunarodnim ucenama i pritiscima proteklih godina, Srbija nije na bilo koji način, implicitno ili eksplicitno, doprinela konsolidovanju lažne državnosti takozvanog Kosova. Naprotiv, uspeli smo da u Ujedinjenim nacijama stvorimo ubedljivu većinu kada je reč o podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije – naglašava Petković. 

Petković: Zavetnica i Boško žele na muci Srba sa KiM da ubiraju političke poene

Uspeli smo da očuvano državne i nacionalne interese, dodaje Petković, i istovremeno uspevali da razvijamo Srbiju, da jačamo vojsku i kapacitet naše države da u međunarodnim odnosima progovara sopstvenim glasom. 

– Danas smo država koja se respektuje, istinski samostalna u odlučivanju, a u vreme Đilasove pljačke Srbija je bila tajkunska igračka, bez institucija, bez samopoštovanja i bez šanse za opstanak. Takvu Srbiju i takvu politiku želi da nam vrati Dragan Đilas, i vrhunski je bezobrazluk što to pokušava da uradi igrajući na kartu Kosova i Metohije – naglašava Petković.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs