Mask odluku Vašingtona nazvao licemerjem: Amerika je uvek žigosala kao zle one koji koriste kasetne bombe, a sada ih šalje

od strane | jul 15, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Izvršni direktor kompanije Tesla i Spac eks i vlasnik Tvitera, biznismen Ilon Musk, kritikovao je odluku SAD da isporuče Ukrajini kasetnu municiju, nazivajući je licemernom.

Amerika je uvek žigosala kao zle one koji koriste kasetne bombe, a sada ih šaljemo da se koriste? Od toga neće biti ništa dobro. Sudbina voli ironiju, ali mrzi licemerje – napisao je Mask na Tviteru.

Bela kuća je nabavku kasetne municije Ukrajini nazvala „privremenom opcijom dok se ne poveća proizvodnja artiljerijskih granata u SAD“, ističući da je ovaj potez vojno neophodan kako bi se sprečilo da Ukrajina ostane bez municije u kritičnoj fazi sukoba.

UN su pozvale zaraćene strane da ne koriste kontroverznu municiju koja je zabranjena u više od 120 zemalja. Odluka je objavljena 7. jula uoči samita NATO u Litvaniji. Konvenciju o zabrani upotrebe kasetnih bombi, koje se prilikom ispaljivanja otvaraju u vazduhu i ispuštaju mnoštvo manjih projektila, potpisalo je više od 120 zemalja, ali ne i SAD, Rusija i Ukrajina.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs