Masakr! Rusi zbrisali zloglasnu ukrajinsku brigadu! Hitno povlačenje nakon stravičnih gubitaka kod Časovog Jara: Grad ostaje bez odbrane!

od strane | apr 17, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Nakon preraspoređivanja 67. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, odbrana Časovog Jara ostaće bez važnog pojačanja, piše Forbs .

„Sada je 67. brigada – ono što je od nje ostalo – premeštena u pozadinu Ukrajine, a odbranu Časovog Jara očigledno je preuzela brigada ukrajinskih teritorijalnih trupa je da nijedna teritorijalna brigada ne može da parira vatrenoj moći mehanizovane brigade“, kaže se u materijalu.

Izdanje navodi da je ukrajinsko Ministarstvo odbrane ovu odluku donelo posle višenedeljnih dramatičnih događaja zbog nekoliko skandala u okviru brigade.

Napominje se da je na ovom pravcu potrebna veća vatrena moć, pošto se već približavaju mnogo jače ruske trupe. Autor članka objašnjava da teritorijalne trupe obično imaju starije i lakše naoružanje od jedinica aktivne vojske.

„Izgubivši 67. brigadu, branioci Časovog Jara izgubili su i tenkove i artiljeriju 67. brigade“, rezimira se u članku.

Ukrajinska vojna komanda započela je inspekcije protiv 67. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine nakon gubitka nekih pozicija u pravcu Časov Jar u DNR , javila je u nedelju Ukrajinska pravda. Prema pisanju publikacije, vojno rukovodstvo na različitim nivoima zanimalo je zašto tako motivisana jedinica „pogiba“ u ovom pravcu. Prema pisanju publikacije, jedan od razloga koje je otkrila inspekcija bili su problemi u samoj brigadi. Odeljenje je očišćeo od nacionalista iz Desnog sektora. Zvali su ih „pikseli“, a odnos prema njima je bio očigledno veoma loš: oni su prvi poslati u borbu, kao rezultat toga, zbog nedostatka iskustva, mnogi su izgubili živote.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs