Mali Popke koga je Kosta K. izrešetao oporavlja se od povreda! Omiljen u razredu, sada se leči u ovoj zemlji

od strane | nov 1, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Tinejdžer V. P. (14) kojeg je 3. maja u masakru u OŠ“ Vladislav Ribnikar“, Kosta K. (14) sa više hitaca teško ranio, odlično se oporavlja, pišu portali.

V.P. je sin priznatog pulmologa Spasoja Popevića i dr oftamologa Ljubice Popević i jedan od dvoje najteže ranjenih u zločinu u školi na Vračaru.

– On se oseća dobro i oporavak uspešno teče. Neuporedivo je bolje i svakog dana napreduje – otkrio je izvor Republike.

V. P je u masakru pogođen sa više metaka i zadobio je povrede grudnog koša, vrata i dva kičmena pršljena.

– Dečak je primljen u izuzetno teškom stanju u Urgentni centar gde je proveo dve nedelje, pa je odatle prebačen na Insitut za majku i dete „Vojkan Čupić“ i tu se lečio do kraja maja. Dečak je disao uz pomoć respiratora, a 31. maja je prebačen u Čikago kod najboljih lekara za tu vrstu povreda. Posle operacija i pola godine lečenja i praćenja kod američkih lekara, on se značajno oporavio – ispričao je izvor blizak porodici Popević.

Naš izvor kaže da su američki lekari zadovoljni dinamikom lečenja, kao i da su zadovoljni dečakovom voljom i upornošću.

Foto: Informer

Hapšenje dečaka-ubice

Roditelji dečaka  su od trenutka kad im je mlađi sin ranjen  sve podredili njegovom oporavku.

– I majka i otac su sa dečakom otišli u Ameriku i aktivno učestvovali u njegovom oporavku. Koliko im je sve to bilo teško samo oni znaju. Majka se i dalje nije vratila na posao u dom zdravlja u kojem radi i dalje je kod sina, dok Spasoje povremeno dolazi u Beograd i radi- kaže sagovornik.

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić  je ranije ispričala, pre nego je V. P. otišao na lečenje u Cikago, da mu je urađena traheotomija, da je prodisao, da je svestan i komunikativan, kao i da je počeo da pokreće levu ruku.

Foto: printscreen

 

Tinejdžer osim od telesnih povreda mora da se oporavi od traume, odnosno šoka koji je tog dana doživeo sa svojim kompletnim odeljenjem kad se njihov drug pretvorio u opaku zver i zapucao po njima i nastavnici istorije koja im je tada držala čas. 

– Roditelji razgovaraju sa kolegama psihijatrijske struke i psiholozima, pa sinu posvećuju svu pažnju na najbolji način. Ujedno se strpljivo svi zajedno oporavljaju od kobnog 3. maja od kojeg ništa nije isto – kazao je naš izvor. 

On dodaje da se V. P. i kada se skroz oporavi neće vratiti u Ribnikar jer ne želi da vidi tu školu. Nedostaju mu drugari iz odeljenja i oni kojih više nema i oni sa kojima je preživeo tog dana samo uz pomoć više sile. 

V.P. nije bio slučajna žrtva budući da je njegovo ime bilo na monstruoznom spisku dečaka ubice, te da je maloletnik svesno ciljao u tog dečaka. 

Otac sina prepoznao na operacionom stolu

Potresna scena koju je Beograd prepričavao danima i nedeljama nakon masakra je upravo prizor dr Popevića koji je tako ranjeenog sina zatekao na stolu u sali za operaciju.

– To je bio prizor koji kida i najtvrdja srca. Roditelj uplakani utrčavaju u Urgentni centar, traže svoju ranjenu decu i među njima i doktor Spasoje koji je tražio svog sina kojeg on i majka nisu mogli da dobiju na telefon. Uleteo je bezglavo, uznemiren, ponavljao  je njegove ime. Trčao je hodnicama i tražio ga po ambulantama. Kad ga je ugledao i video da mu se bore za život počeo je da čupa i kida doktorski  mantil sa sebe, da plače i kuka  na sav glas – prepričao je očevidac.

Popke omiljen u razredu

Roditelji učenika 7/2 koje je razorio dečak ubica imaju samo reči hvale za ranjenog V. P.

– On je jedno pitomo i divno dete, koje je veoma marljivo i strpljivo, spremno svakome da pomogne. Vrlo srdačno je primio ubicu kad je došao u njihov razred 7/2, ali monstrum nije mario ni za lšta – kazala je jedna majka dečaka iz škole.

Dečakova majka plače za svom ubijenom decom i čika Draganom

Ljubica Popević majka V. P. je ispod potresne objave na Fejsbuku Branke M. nastavnice iz Ribnikara o  ubistvu Dragana Vlahovića čuvara škole, ostavila poruku žaljenja. U svoj svojoj muci, Ljubica je oplakuje žrtve monstruma i raspituje se za stanje svih ranjenih.

– Neka mu je laka zemlja. Bio je divan čovek- napisala je Ljubica.

Nastavnica joj je tada poručila da se i ona moli za ozdravljenje V. P. nazvavši ga i svojim detetom uz emotikone srca.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs