MAJKA HEROJA SA KOŠARA U SUZAMA! Na mesto ukradene njen Srđan dobiće novu bistu, ONA STRAHUJE UKRAŠĆE JE ZLIKOVCI OPET?!

od strane | mar 8, 2023 | Vesti | 0 Komentara

– Jao, deco moja, hvala. Ne dao bog nikome da ima bistu, naročito mladom kao što je moj Srđan nastradao sa svoje 24 godine. Kako ću se odužiti tom dobrom čoveku? A ako opet dođu i ukradu i tu ovu bistu – jecajući i kroz suze, sa tugom i strepnjom u glasu, uspela je tek toliko da izusti baka Dragoslava.

Policija u Bogatiću traga za vandalima koji su oskrnavili grob tako što su sa postamenta odvalili Srđanovu bronzanu bistu i verovatno je ponudili otkupljivačima sekundarnih sirovina.

– Otežavajuća okolnost je što ne se ne zna kada je bista ukradena. Majka je u subotu bila na groblju i videla da biste nema, dok je na Zadušnice, 18. februara, bila na mestu, kraj spomenika. Ako je ukradena odmah posle Zadušnica moguće da je već pretopljena, ali ipak postoji tračak nade da još nije pretopljena i da će onome do koga dođe proraditi i vratiti je – kaže naš izvor.

G.R.

 

Svojevremeno je bila ukradena bista Slavoljuba Slave Kovića, dečaka iz Bogatića kojem su Nemci pred streljanje urezali petokraku na čelo i pronađena je nekoliko meseci kasnije sasvim slučajno u kanalu u okolini Sremske Mitrovice.

Srđan Stančetić je bio pripadnik 63. padobranske brigade. Poginuo je u zasedi šiptarskih terorista u reonu karaule Košare 28. jula 1998. godine, a na večni počinak ispraćen 3. avgusta u svom rodnom mestu.

G.R.

 

Opština Bogatić je, čuvajući uspomenu na herojstvo Srđana Stančetića prošle godine donela odluku da ulica u kojoj je živeo ubuduće nosi njegovo ime.

Kao što je Informer već objavio, čitalac Boban Jeremić, potresen pričom o ukradenoj bisti heroja Srđana Stančetića, odlučio je da u svojoj livnici izradi novu i donira porodici palog junaka.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs