LJUDI, AMAN, POSLUŠAJTE KINU! Ovo čudo mora da STANE! Rusija je već rekla da je spremna, ali… Čekaju se SAD, EU i NATO

od strane | feb 17, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Ponovo pozivamo Rusiju i Ukrajinu da prekinu vatru i da započnu mirovne pregovore, što je moguće pre – rekao je kineski diplomata i dodao da su „SAD, EU i NATO dužni da s Rusijom poveru duboki dijalog, zasnovan na principima nedeljivosti bezbednosti rekao je kineski diplomata.

Prema njegovoj oceni, da su svi poštovali odredbe Minskih sporazuma o rešavanju krize u Ukrajini, koji su potpisani u februaru 2015. godine, sadašnja situacija u toj zemlji bi verovatno bila izbegnuta.

Da su sve odredbe Minskih sporazuma bile efikasno ispunjene, ukrajinska kriza se možda ne bi prelila u ono što je danas – rekao je diplomata.

On je dodao da „ukrajinska kriza u suštini predstavlja kulminaciju sukoba u sferi bezbednosti u Evropi, tesno povezanih sa stalnim širenjem NATO-a na istok, od vremena ‘Hladnog rata’“.

Reuters

SB UN

Težnja ka apsolutnoj bezbednosti, kao i političkoj isključivosti i nasilnom obuzdavanju određene zemlje – to su fundamentalni razlozi zbog kojih Evropa preživljava tešku situaciju u sferi bezbednosti – naglasio je kineski diplomata.

Zelenski priznao: Ne planiram da ispunjavam odredbe Minskih sporazuma

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je ranije u intervjuu za nemački list „Špigl“ priznao da je bivšoj nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i francuskom predsedniku Emanuelu Makronu rekao da ne planira da ispunjava odredbe Minskih sporazuma.

Pre toga je Merkelova izjavila da su Minski sporazumi bili pokušaj da se „kupi vreme za Ukrajinu“, kako bi ojačala, a to je potom potvrdio i bivši francuski predsednik Fransoa Oland.

Njih dvoje su učestvovali na samitu „normandijske četvorke“, zajedno s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i bivšim ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom. Na tom sastanku bio je usaglašen kompleks mera za ispunjavanje Minskih sporazuma.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs