KURTIJEVA NAMERA JE JASNA! Hoće da izazove sukob na KiM, krajni cilj mu je da tamo ne bude Srba

od strane | apr 17, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Sada je jasna namera Kurtija da izazove eskalaciju, sukob, da uništi mir, izbegne svoje obaveze i da se reši Srba, što mu je krajni cilj. On svakoga dana govori da nikada neće da formira Zajednicu srpskih opština, dok strancima priča da hoće i tako zamajava sve oko sebe – rekao je Orlić za TV Pink.

Dodao je da Kurti razmišlja tako da bi bilo najbolje da na Kosovu nema Srba, jer onda ne bi bilo ni obaveze prema Srbima, ali da to država Srbija neće dozvoliti, što je potvrđeno i na nedavnom razgovoru u Raški.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tada poručio da je Srbija spremna da čuva mir ali da ako budu krenuli da uklone Srbe, naša država to neće dozvoliti. Srbi na Kosovu i Metohiji imaju državu iza sebe, iza svega što oni traže stoji država Srbija i ona ima snage i kapaciteta da stane iza njih – rekao je Orlić.

Komentarišući izjavu poslanika Narodne stranke Đorđa Stankovića da bi narod na referendumu trebalo da se izjasni o evropskom planu za Kosovo i Metohiju i da odluku o tome ne može da donosi jedan čovek, Orlić je rekao da je to lakrdija i da se poslanici ove stranke zapravo samo takmiče ko će biti više u tajkunskim medijima i biti oštriji prema Aleksandru Vučiću.

Da Jeremić i njegovi imaju imalo obraza nikada ne bi pričali o Kosovu. Da li su oni raspisivali referendum da ne urade ništa za vreme pogroma 2004. godine? Nisu. Nisu ni 2007. ni 2008., 2010. i 2011. kada su urađene mnoge stvari kojima je dozvoljeno proglašenje nezavisnosti Kosova i Metohije – naveo je on.

Kada je reč o nedavnoj sednici skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju rekao je da su opozicioni poslanici tražili da se sednica zakaže a kada je to urađeno i rečeno im da mogu da pitaju i o Ohridu i o Briselu, kao i da neće biti zatvorenih tema, kratko su ostali na toj sednici.

Kada su shvatili da im propada priča o kukanju ‚jao mi hoćemo a vlast ne da‚ malo su odsedeli i pobegli sa sednice odbora da drže konferencije za novinare – istakao je Orlić.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs