Kritično na istočnim granicama Rusije! Svet šokiran opasnim manevrom Ukrajine, hitno se oglasio Medvedev!

od strane | jan 1, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da je napad na ruski grad Belgorod u kojem je poginulo više od 20 osoba, prouzrokovan nemoći Ukrajine da promeni situaciju na frontu.

– Očigledno je da je teroristički napad na Belgorod i smrt naših građana krvavi zločin od strane banderovskih ološa (uzrokovan njihovom) nemoći da promene bilo šta na liniji fronta – napisao je Medvedev na ruskoj društvenoj mreži VKontakte.

Kancelarija generalnog sekretara UN Antonija Gutereša osudila je ukrajinski udar kao „kršenje međunarodnog humanitarnog prava“.

Ukrajinski odbrambeni zvaničnici su tvrdili da su njihove snage gađale isključivo vojne objekte, pri čemu je svako uništavanje civilne infrastrukture rezultat „neefikasnog rada ruske protivvazdušne odbrane“.

Ukrajina je u subotu pokrenula artiljerijski napad na ruski grad, koji se nalazi oko 40 kilometara od granice. Napad je usledio ubrzo nakon ruskog bombardovanja više ukrajinskih gradova i u njemu su poginule 24 osobe, a povređeno je 108, izvestio je guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs