KRITIČNI TRENUCI! AKO OVO NE SPASI NESTALE IZ PODMORNICE, NIŠTA NEĆE! Stigao francuski robot, pokušaće da učini nemoguće!

od strane | jun 22, 2023 | Vesti | 0 Komentara

To će se, prema predviđanjima stručnjaka, dogoditi u toku današnjeg dana, a ključni problem je – kako doći do podmornice. U međuvremenu, pet putnika iz podmornice imaju sve manje vremena.

Francuski robot se približava mestu

Podmornica Victor 6.000 poslata je kao pomoć u operaciji spasavanja nakon zahteva američke mornarice.

Francuski istraživački brod Atalante koji nosi robotsku ronilicu nalazi se oko 20 nautičkih milja severno od mesta olupine Titanika.

Victor 6.000 može da zaroni do dubine od 6.000 metara i mogao bi da izbaci Titan ako se zaglavio na dnu oceana, ali ne bi mogao sam da je podigne već bi je u tom slučaju zakačio za površinski brod koji može da podigne podmornicu.

Kiseonika bi moglo biti dovoljno do 12.08 sati

Američka obalska straža smatra da bi kiseonika na nestaloj podmornici moglo biti dovoljno do 12.08 sati u četvrtak, po britanskom vremenu. Kako je ranije naveo operater Titana, podmornica ima 96-satno zalihu kiseonika u slučaju opasnosti.

U podmornici je, podseetimo, petoro ljudi: britanski milijarder, pilot francuske podmornice, pakistanski biznismen i njegov 19-godišnji sin, kao i izvršni direktor, kompanije koja upravlja Titanom.

Opsežna akcija potrage i spasavanja se nastavlja, a svi se nadaju do samog kraja da će potraga biti uspešna.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs