Kraj dinastije Zidan u Madridu nakon 23 godine!

od strane | maj 28, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Više od dve decenije prošlo je od kako je prvi iz porodice Zidan kročio na „Santijago Bernabeu“, od tada sve od 30. juna uvek je makar jedan bio deo „kraljevskog kluba“, ali odlaskom Tea i Elijaza – dinastija se završava.

Bio je 9. jul kada je na „Santijago Bernabeu“ stadion stigao Zinedin Zidan u rekordnom transferu teškom 77.500.000 evra iz Juventusa. Legendarni Francuz je u narednih pet sezona nosio dres Real Madrida, ali se njegovoj dinastiji u „kraljevskom“ klubu nakon 23 godine bliži kraj. 

Nakon dve godine u prvom timu Real Madrida, Zidanovi naslednici – Enco i Luka, zaigrali su za omladinski tim „blankosa“. Samo godinu dana nakon penzinisanja – 2006. godine, Zinedin Zidan se vratio na „Santijago Bernabeu gde je obavljao razne uloge. Proslavljeni francuski fudbaler bio je sportski direktor, predsednik menadžemnt tima, trener omaldinskih selekcija i pomoćni trener Karla Anćelotija pre nego što je 2016. godine preuzeo prvu ekipu. 

U međuvremenu – još dva njegova sina Elijaz i Teo, postali su deo Realove omladinske škole. Zinedin je klupu Madriđana napustio 2018. godine, ali se za samo 10 meseci vratio na „Santijago Bernabeu“. 

Za sve to vreme – Enco, Luka, Teo i Elijaz, bili su omladinci Real Madrida, ali kako je vreme odmicalo jedan po jedan su napuštali klub. 

Foto: EPAIMAGES

 

Prvi je otišao Enco koji je 2017. godine iz Kastilje pojačao Alaves. Usledile su epizode u Luzani, Majdahondi, Deportivo Alavesu, Almeriji, Rodezu i Fuenlabradi, a od 2023. godine Enco je bez kluba. 

Luka Zidan je boje Real Madrida branio sve do 2020. godine kada je pojačao Rajo Valjekano, nakon dve sezone na „Valjekasu“ pojačao je Eibar čiji je član još uvek. 

Elijaz Zidan Real napušta tokom leta kao slobodan igrač i seli se u Real Betis, a slična sudbina očekuje i Tea Zidana koji takođe ostaje bez ugovora 30. juna.

Dakle, nakon 23 pune godine dinastija Zidan se završava u Real Madridu. 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs