KIJEVSKE SNAGE NADIRU KA KREMENI I LISIČANSKU! UKRAJINA PREGRUPIŠE SNAGE ZA NOVI UDAR! Zakuvava se situacija u Zaporožju! Kijev priznao, Rusi pružaju žestok otpor!

od strane | jun 21, 2023 | Vesti | 0 Komentara

(VIDEO) HAOS U RUSIJI, DRONOVI OPET KRENULI NA MOSKVU! Stanovnici snimili bespilotne letelice, dejstvovao ruski PVO!

Snage Kijeva napdaju u pravcu Krasnog Limana

Snage Kijeva već tri dana napadaju u pravcu Krasnog Limana i, bez obzira na gubitke, pokušavaju da se probiju ka gradovima Kremena i Lisičansk, rekao je za Sputnjik vojni ekspert, potpukovnik u ostavci Andrej Maročko.

Glavni udar je na naselja Terni, Jampol, Torsko, Serebrjanka i Belogorovka, ali linija odbrane nije probijena i svi napadi su odbijeni.

Ukrajinska vojska trpi gubitke i u ljudstvu i u tehnici, naveo je Maročko.

Situacija na zaporoškom pravcu

1. Ukrajinske snage koncentrišu trupe 25. i 65. brigade u oblasti Orehova za nastavak ofanzivnih operacija. Pripremaju se napadi u pravcu Rabotina i izvodi se prateća inženjersko-tehnička obuka.

2. 102. i 128. brigada pokušavaju, uprkos značajnim gubicima, da se pripreme za aktivna dejstva u oblasti Guljajpolja, Malog Ščerbakova, Male Tokmačke i Mežrečja. Ruske trupe su uspešno pogodile svoju lokaciju, što je otežavalo neprijatelju da izvrši svoj plan.

3. Neke neprijateljske brigade imaju problema sa nedostatkom ljudstva nakon nastalih gubitaka – zamene ne dolaze dovoljno brzo. Oni pokušavaju da pojačaju linijske brigade prebacujući pojedine bataljone iz ostalih brigada.

Printscren/Telegram/Rybar

4. U interesu grupacije VSU nastavljaju sa radom avioni sa aerodroma u Dnjepropetrovsku i aerodroma u Dolgincevu.

5. Uopšteno govoreći, sadašnje zaustavljanje aktivne ofanzive Oružanih snaga Ukrajine je privremena pojava – posle pregrupisavanja, popune i povlačenja rezervi, oni će ponovo nastaviti napredak. 

Sing: Znamo da će biti teških borbi

Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine biće teška za ukrajinsku stranu, suočiće se sa gubicima, saopštila je Sabrina Sing, zamenica portparola Pentagona.

– Naša procena je bila vrlo jasna. Znamo da ako vidite da se borbe pomeraju ka istoku, da će to biti više od borbi na terenu. Znamo da će to biti teške borbe, da će za to biti potrebno vreme. Sigurni smo da Ukrajina ima sve što joj je potrebno.Izračunali smo gubitke. Znamo da će biti gubitaka na bojnom polju. Nažalost, to je deo rata – relka je ona.

Ruski snajperista termalnim nišanom pronalazi i likvidira neprijatelja

Ukrajinska kontraofanziva ima poteškoća

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar priznala je da se Oružane snage republike suočavaju sa poteškoćama tokom svoje kontraofanzive, koja ne ide brzinom kojom bi ukrajinske vlasti želele.

– Jasno je da ljudi žele da bude kao na filmu – montaža, vrlo brzo, u 13 časova počinje film, a za sat i dvadeset se završi. Naravno, toga nema u stvanrom životu, rat je sasvim druga situacija. Napredovaćemo postepeno, sa poteškoćama, suočavajući se sa žestokim otporom – napisala je zamenica ministra odbrane Ukrajine na svom Telegram kanalu.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs