Karijevi „orlovi“ sad najjači! Srbija prva, a iza nas Francuska, Grčka… Pogledajte gde su svetski prvaci Nemci!

od strane | feb 28, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Košarkaška reprezentacija Srbije preuzela je prvo mesto od Francuske i nalazi se na vrhu rang liste evropskih selekcija posle završenog prvog kvalifikacionog prozora za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Svetska košarkaška federacija (FIBA) objavila je danas na zvaničnom sajtu novu rang listu evropskih selekcija, a zahvaljujući maksimalnom startu u kvalifikacijama i dve ubedljive pobede nad Finskom ( 77:61) i Gruzijom (76:63) Srbija je prestigla Francusku na čelu.

Francuska je sad druga iako je savladala i Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, Letonija je posle pobeda nad Španijom i Slovačkom skočila sa osmog na treće mesto, četvrta je sad Grčka, peta Italija, šesta Slovenija, sedma Belgija, osma Litvanija, deveta Nemačka i 10. Estonija.

Evropski prvak Španija je posle dva poraza na startu kvalifikacija pala sa trećeg na 11. mesto.

🚨 𝗡𝗘𝗪 𝗡𝗨𝗠𝗕𝗘𝗥 𝗢𝗡𝗘 𝗔𝗟𝗘𝗥𝗧 🚨

Thoughts on Volume 2 of our @LiveSmart #EuroBasket 2025 Qualifiers Power Rankings? 🤔

📊 Click below for the full list.

— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) February 28, 2024

sledeća vest

Vesti

Politika

Prvi u nizu Sretenjskih susreta – Ima li slobode bez države?

„Prvi sretenjski susret“, naučni skup na temu „Ima li slobode bez države?“, održan je danas u Beogradu u prisustvu velikog broja istoričara, akademika, studenata i drugih uglednih gostiju. U organizaciji Fondacije „Za srpski narod i državu“ o srpskoj državnosti, važnosti i ulozi Sretenjskog ustava, našoj tradiciji, demokratiji i kulturi, govorili su prof. dr Dragutin Avramović sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Miša Stojadinović, naučni savetnik sa Instituta za političke studije, kao i prof. dr Aleksandar Rastović, naučni savetnik iz Istorijskog instituta Beograd.

Hronika

Akcija policije

Evo kako hapsi UKP! Lezi dole, ruke na leđa“

U zajedničkoj međunarodnoj akciji kodnog naziva Vertikala, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, Bezbednosno- informativne agencije, Evropola, kao i policija Kraljevine Španije, Republike Grčke i Republike Srpske, uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dva krivična dela teško ubistvo i jedno teško ubistvo u pokušaju.

Opširnije

Izvor: Informer.rs