Kako otopiti nečije srce? 4 pravila za ljubavnu bajku

od strane | jul 18, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Ukoliko pratite sledeće korake i vi ćete postati zvezdani primer intimnog partnera od koga će svako želeti da pokupi po koju tajnu.

Želite da vašoj ljubavnoj vezi date neverovatan podsticaj? Želite da prosto rastopite partnerovo srce i trajno mu se uvučete pod kožu? Pored proverenih trikova poput buketa cveća, otmene večere ili vikenda samo za dvoje, postoje daleko moćniji i efikasniji načini da pokažete svoju ljubav i naklonost, tvrdi stručnjak za veze i autor mnogih bestselera Džordan Grej. Ukoliko pratite sledeće korake i vi ćete postati zvezdani primer intimnog partnera od koga će svako želeti da pokupi po koju tajnu. 

Moć komplimenata

Možda mislite da vaš partner zna koliko vam je stalo do njega, ali to najčešće nije dovoljno. Želi to i da čuje, i verovatno, želi da čuje često. Jedan od najefikasnijih načina da se vaš partner oseća više cenjenim i voljenim u vašem odnosu jeste da mu uputite moćni kompliment. Što je znači? Moćni kompliment zahteva razmišljanje i pravu isporuku. 

Postavite sebi pitanja poput: Na koji način partner ulepšava moj život? Kako me inspiriše da budem bolja osoba? Koji delovi tela me apsolutno uzbuđuju? Kako sam se razvio/la kao osoba otkad smo u vezi? Koje pozitivne misli često imam o partneru? Izdvojte potom pet minuta da razmislite o njima. 

Foto: Shutterstock

Moćni kompliment zahteva razmišljanje i pravu isporuku

Lepe reči se mogu „isporučiti“ na mnogo načina: ostavite poruku u ručku spakovanom za posao, pošaljite meilom popis od 50 stvari koje volite kod svog partnera… Opcije su ograničene samo vašom maštom.

Suptilni gestovi

Kaže se da velike stvari počinju malim koracima. U intimnim odnosima, vrlo često male stvari ili suptilni gestovi imaju najveći emocionalni učinak. 

Pronalaženje pravog gesta dolazi sa slušanjem. Stvorite naviku da stvarno čujete o čemu vaš partner govori i razmislite o nekim od sledećih pitanja dok to činite: Koje teme dosledno iznosi vaš partner? Gde bi mu trebalo neko ohrabrenje ili potpora? Šta mu u poslednje vreme izaziva stres? 

Napravite spisak problema s kojima se suočavao tokom protekle nedelje, a zatim razmislite o tome kako biste mogli da mu ublažite stres, makar i za pet odsto. 

Po meri skrojeno iznenađenje

Većina ljudi voli iznenađenja. Profilisano iznenađenje pokazuje da ste duboko svesni svog partnera i njegovih potreba, pokazuje da vam je zaista stalo. Što ste bolje skrojili iznenađenje prema njegovim potrebama, to bolje. Kako stvoriti takvo iznenađenje? Počnite od sledećih pitanja:

Foto: pexels.com

Iznenađenje može da bude i neka vikend avantura

Šta najviše ceni u svom životu i kako mogu da mu dam više toga? Šta bih ja mogao/la da učinim za njega i pomognem da mu život bude lakši? Kada sam video/la svog partnera najsrećnijim i kako mogu da stvorim više tih trenutaka za njega?

Ukoliko smatrate sa će iznenađenje zahtevati od partnera vreme da se prilagodi ili da se pripremi, obavestite ga unapred. Romantika dolazi prvenstveno iz činjenice da ste uložili vreme i trud u nešto lepo za njega, a ne nužno efekat iznenađenja koji čuvate za poslednji trenutak. Osim toga, ne zaboravite da počnete sa malim stvarima. 

Duboka konverzacija

U ranim fazama odnosa vaš partner je nov i uzbudljiv za vas. Naravno, trošite puno više vremena na upoznavanje – postavljate pitanja u vezi s njegovom porodicom, vrednostima i detinjstvom. Želite da znate šta ga čini srećnim u svakodnevnom životu, zanima vas da li planira decu. Ipak, nakon određene tačke, razgovori za mnoge parove retko kada silaze sa površine, a rezultat je nestajanje emocionalna intimnosti. Šta je emocionalna intimnost i zašto je ona važna?

Foto: Shutterstock

Kada razgovarate, neka vas ništa ne ometa

Emocionalna intimnost potiče od poznavanja najintimnijih detalja srca i uma vašeg partnera. Nematerijalni, ali očigledan osećaj da ste tako povezani s partnerom jeste da možete da pogledate u njegove oči i da znate šta misli… a pokretačka snaga za jačanje emocionalne intimnosti je ono što Džordan Grej naziva dubokom konverzacijom. 

Ona počinje ponovnim pokazivanjem interesovanja za partnera, davanjem pažnje koju zaslužuje i redovnim odvajanjem slobodnog vremena samo za razgovor (isključite telefone i TV). Grej predlaže da sastavite spisak stvari koje želite da znate o svom partneru, a nikada niste uspeli da shvatite. Možete, recimo, da započnete razgovor sa: Kada bi mogao trenutno da imaš tri nove veštine, bez truda ili treninga, šta bi one bile? Šta ti donosi mnogo radosti, za šta želiš da imaš više vremena? Kako izgleda tvoj idealni vikend? Da li si ikada video nešto tako lepo da si plakao? 

Rezultati dubokih razgovora su zapanjujući. Seks teče s većom lakoćom i povezanošću, nepotrebna borba prestaje da postoji, a vi se osećate podržanim i voljenim. 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs