KAKO OSVETLITI MRAČNU PROSTORIJU? 4 trika da je sredite i učinite svežom (FOTO)

od strane | maj 30, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Boja zidova i nameštaja

Ukoliko u vašem domu imate mračnu prostoriju, verovatno ćete biti ograničeni bojama za stvaranje vizuelno svetlijeg ambijenta. Međutim, i dalje možete da se igrate čak i sa tamnijim tonovima, uz poznati dizajnerski trik.

Da bi vaša mračna prostorija izgledala luskuznije, skladno i vizuelno veće, koristite istu boju za zidove, kao i za nameštaj. Na ovaj način će se svi elementi savršeno uklopiti u monohromatsku sliku koja zaista doprinosi autentičnom izgledu prostora.

Ogledalo

Ne samo da će vaša prostorija izgledati vizuelno veće, već će ogledalo doprineti stvaranju svetlijeg ambijenta. Postavite ga naspram izvora svetlosti (lampa, prozor, vrata), tako da reflektovanjem obasjava veći deo sobe. Ovaj jednostavan trik možete postići postavljanjem i zidnih i podnih ogledala. Još jedan dobar trik su i ramovi za slike jer staklo takođe reflektuje svetlost i obasjava, piše Brava Casa.

Miran kutak

Umesto pronalaženja načina da osvetlite prostoriju, možete joj jednostavno pronaći namenu koja će funkcionisati u mračnijem ambijentu. Na primer, dobra ideja je da u ugao postavite nameštaj za sedenje i svoj mračni kutak pretvorite u miran prostor za uživanje u kafi ili doručku.

Takođe, možete uključiti i stonu, zidnu ili podnu lampu za prijatniji osećaj tokom čitanja knjige ili rada.

Naglasite prostor tamnim bojama

Tamne boje izgledaju vrlo sofisticirano i prikladne su za mračne prostorije kada jednostavno želite da prihvatite tamu. Što su tamije nijanse, to je oštriji kontrast i dopadljiviji izgled.

Osim toga, obavijajući ceo prostor u jednu boju dodajete divnu iluziju dodatnog prostora i dimenzije. Ovo je posebno pogodno za dnevnu sobu ili spavaću sobu jer stvara opuštajući ambijent i pruža dodatan osećaj komfora.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs