Kako je Putinu ovo uspelo?! Uzbuna u SAD zbog novih saveznika Moskve! Amerika u očaju gleda apsolutnu propast njenih planova!

od strane | dec 18, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Ruska specijalna operacija u Ukrajini dovela je do pada američkog uticaja i međunarodne izolacije Vašingtona , rekao je profesor Dan Kovalik sa univerziteta u Pitsburgu za jutjub kanal „Dialogue works“.

– Mislim da su SAD izolovane. Uticaj Sjedinjenih Država u svetu se značajno smanjio od početka ruske operacije u Ukrajini, a mislim da se uticaj Rusije samo poveća – istakao je Kovalik.

Kao dokaz izolacije Vašingtona, profesor je naveo rezultate glasanja Saveta bezbednosti UN o prekidu vatre u Pojasu Gaze. Samo su se SAD protivile pozivu strana na prekid vatre, primetio je Kovalik. Profesor je dodao da su zemlje Bliskog istoka prestale da poštuju države i vezuju svoju budućnost sa Rusijom i Kinom.

Aktivista za ljudska prava je napomenuo da Rusiju podržavaju one zemlje u svetu u kojima je koncentrisana većina svetske populacije. Istovremeno, čak ni nominalni saveznici Vašingtona ne odobravaju američku politiku, uveren je ekspert.

Pad uticaja Vašingtona je, smatra Kovalik, povezan i sa padom mentalnih sposobnosti američke vladajuće elite. Advokat smatra da američki predsednik Džo Bajden i šef Stejt departmenta Entoni Blinken ne mogu da se porede Vladimirom Putinom i Sergejem Lavrovom.

– SAD su pokazale da više ne mogu da deluju kao svetski lider, jednostavno nemaju intelektualni kapacitet za to. Svet to vidi – zaključio je Kovalik.

U oktobru je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da su pokušaji Zapada da izoluje Rusiju propali jer se Moskva borila za stvaranje multipolarnog sveta, a ruski stavovi su široko podeljeni.

Opširnije

Izvor: Informer.rs