KAKO ĆE RUSI REAGOVATI NA OVO? ZELENSKI PROGOVORIO O ISHODU NAPADA U ZAPOROŽJU! Predsednik Ukrajine uputio jasne pretnje Moskvi! „Ta zla država…“

od strane | jun 20, 2023 | Vesti | 0 Komentara

– U nekim oblastima, naše snage idu napred, u drugim brane položaje ili se odupiru napadima, a ponegde i pojačanim napadima okupatora – naveo je Zelenski u svom obraćanju, prenosi Rojters.

Dodao je da je Ukrajina samo oslobodila određene teritorije, te da nijednu nije izgubila.

– Plave i žute boje biće po celom našem jugu i po celom našem istoku. A zla država nema ni utvrđenja, ni rezervi koje će zaustaviti Ukrajinu. Zato što smo na svojoj zemlji, i to nam daje najveću snagu – poručio je Zelenski.

Podsetimo, početkom juna 2023, godine, Ukrajina je pokrenula značajnu kontraofanzivu protiv ruskih snaga koje su zauzele njenu teritoriju tako što je suštinski probila linije fronta na nekoliko mesta. Ovi napori su učinjeni u nekoliko pravaca, uključujući Donjecku i Zaporošku oblast.

Ukrajina je ostvarila postepeni napredak, fokusirajući se na južne frontove, boreći se sa dobro uspostavljenom ruskom odbranom. Kontraofanziva se smatra ključnim momentom u ratu, a njen ishod odlučuje da li će Ukrajina nastaviti da dobija snažnu zapadnu vojnu podršku ili ne.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs