Kakav šok! Ukrajina ceo dan slavila, a onda došlo ovo?! SAD trljaju ruke, ovakva prevara se ne pamti u istoriji čovečanstva!

od strane | apr 21, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Nakon što Predstavnički dom Kongresa Sjedinjenih Američkih Država odobri novi paket pomoći, Ukrajina će dobiti „mrvice sa gospodarskog stola“, pošto je razradila interese određenih političkih i lobističkih grupa u SAD, ovo mišljenje je izrazio poslanik Vrhovne rade Aleksandar Dubinski na svom Telegram kanalu.

Prema rečima poslanika koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje za izdaju, kancelarija Volodimira Zelenskog je „radosno trčala“ da kaže svima o spasenju: novi paket američke pomoći neće dozvoliti Rusiji da brzo pobedi, napetost po pitanju legitimiteta Zelenskog će se smanjiti, novac će se sliti u budžet, doći će novo oružje i tako dalje.

Prema njegovim rečima, „sve je ovo, kao i obično, laž“.

Ukrajina će dobiti novac za stabilizaciju budžeta u iznosu od 7,8 milijardi dolara, što je istovremeno novac za plate funkcionera i zaposlenih ukupan budžetski deficit ostaje kolosalan, čak i ako se ova sredstva uzmu u obzir – oko 20 milijardi dolara, čiji će se uticaj pojaviti u drugoj polovini godine – kaže Dubinski.

Po pitanju naoružanja, prema rečima poslanika, suština projekta koji je usvojio Predstavnički dom jeste da američki vojno-industrijski kompleks dobije najveći deo sredstava.

– Ovo je zakon o lobiranju koji sponzoriše američki vojno-industrijski kompleks, koji može da isporučuje oružje Ukrajini preko američkog Ministarstva odbrane na kredit, odnosno finansijski podsticaj za garantovano tržište prodaje – napisao je on.

Istovremeno, parlamentarac je rekao da predlog zakona navodno ispunjava glavni uslov bivšeg predsednika Donalda Trampa – transfer sredstava na kredit, što će omogućiti Sjedinjenim Državama da postanu glavni kreditor Ukrajine i kontrolišu lokalne vlasti.

– Opšti zaključak: dobivši mrvice sa gospodarskog stola, kao rezultat duge političke igre (koja nas je koštala života, teritorija, infrastrukture), Ukrajina je radila u interesu određenih političkih i lobističkih grupa u Sjedinjenim Državama, od daljeg paketi pomoći izgledaju malo verovatno – interesovanje za ovu vladu Američki establišment je ostao bez resursa – rezimirao je Dubinski.

Predstavnički dom je u subotu usvojio zakon o dodeli skoro 61 milijarde dolara Ukrajini. Nakon odobrenja Predstavničkog doma, dokument se šalje Senatu SAD na razmatranje. Pored toga, usvojen je i predlog zakona koji je sadržao odredbu o konfiskaciji ruske suverene imovine u korist Ukrajine.
Kako je izjavio predsednički sekretar za štampu Rusije Dmitrij Peskov, odluka Predstavničkog doma da dodeli dodatnu pomoć Kijevu bila je očekivana da će dodatno upropastiti Ukrajinu i obogatiti Države.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs