KAKAV CAR! Australijski ovčar Nanuk prešao 241 km preko Beringovog mora da se vrati kući (FOTO)

od strane | apr 14, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Nanukova vlasnica Mendi Ajvorigan i njena porodica iz Kembela na Aljasci bili su u poseti Savonki u Beringovom moreuzu prošlog meseca, kada je nestao australijski ovčar sa još jednim porodičnim psom, Starlajtom, objavio je Enkoridž dejli njuz.

Starlajt se pojavio nekoliko sedmica kasnije, ali Nanuka, što na sibirskom jeziku jupik znači polarni medved, nije bilo nigde.

Nanuq, a 1-year-old Australian shepherd, made it from St. Lawrence Island to the community of Wales and was gone nearly a month before Facebook posts helped reunite him with his family in Gambell. https://t.co/Vdy5tQ7lna
— Anchorage Daily News (@adndotcom) April 12, 2023

Ljudi u gradiću Velsu, severoistočno od Savonke na zapadnoj obali Aljaske, počeli su da objavljuju fotografije izgubljenog psa na društvenim mrežama, mesec dana nakon što je jednogodišnji Nanuk nestao. Nanukova vlasnica je ponovo aktivirala svoj Fejsbuk nalog da potvrdi da li je to možda njen nestali pas.

A one-year-old Australian shepherd returned to its owners in Alaska after more than a month apart, having undertaken an epic odyssey across 150 miles of frozen Bering Sea ice https://t.co/vB3Vzi0rR2
— Sky News (@SkyNews) April 13, 2023

Vlasnica je rekla da je Nanuk verovatno tokom svoje „odiseje“ lovio, navodeći da je pas pametan. Vlasnica je snimila njihovo srećno okupljanje prošle sedmice.

Kako se navodi, osim otečenog stopala, Nanuk je dobrog zdravlja sa velikim tragovima ugriza od neidentifikovane životinje, preneo je „Frankfurter algemajne cajtung“.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs