Jovanoviću, vrati francuski pasoš! PREDSTAVLJA SE KAO NAJVEĆI SRBIN, A IMA REZERVNU DRŽAVU

od strane | mar 4, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Lider Novog DSS Miloš Jovanović predstavlja se kao najveći Srbin, a ima rezervnu državu – Francusku.

Ovaj samoproglašeni patriota drži ovih dana ratnohuškačke tribine po celoj Srbiji, zajedno sa sebi sličnim „patriotama“ Boškom Obradovićem i Milicom Stamenkovski. Najglasniji je Jovanović u zahtevima da se Kosovo brani ratom, bez kompromisa i pregovora, ali narodu nigde ne govori da on ima drugi pasoš i drugu državu, u koju bi lako zbrisao ako, ne daj Bože, dođe do rata!

Njihov pasoš, naša politika?!

Problematično je što ima strano državljanstvo i pasoš, a politikom se bavi ovde
Branko Radun

Nemoralna politika

Jovanović se kao dete sa porodicom preselio u Francusku, kada mu je majka dobila posao u predstavništvu Beobanke u Parizu. Pravni fakultet je upisao u Beogradu, a prava je završio na Univerzitetu Sorbona. Oženio se Francuskinjom Letisijom Erikom, a zajedno su se vratili u Beograd 2005. godine. Postao je član DSS, na čijem je čelu bio Vojislav Koštunica, koji je tada bio premijer i u čije je vreme Kosovo proglasilo nezavisnost!
Osamnaest godina kasnije Jovanović je postao predsednik Koštuničine stranke i sada sa te pozicije obilazi Srbiju i poziva narod na nasilne proteste zbog pregovora o evropskom predloga o Kosovu. On, dakle, huška narod na krvave sukobe zbog predloga koji predsednik Aleksandar Vučić nije potpisao, a više puta je ponovio da nikada neće priznati „Kosovo“ niti dozvoliti ulazak u UN!
Komentarišući Jovanovićevu „velikosrpsku“ politiku s francuskim pasošem u džepu, potpredsednica Skupštine Sandra Božić kaže da je on lažni, „vikend-patriota“ koji građane Srbije neće prevariti.
– Srpski narod odlično zna i vidi i ko je ko i šta je šta. Znamo mi dobro ko je pustio 1.800 osuđenih Šiptara iz zatvora, znamo ko je trgovao srpskim žrtvama i srpskom zemljom. Koštuničina ruka je pomilovala Aljbina Kurtija. Kad malo razmislim, bilo bi pošteno da Jovanović vrati srpski pasoš, posto je očigledno da više voli onaj francuski – naglašava Božićeva.

Analitičar Branko Radun smatra da bi svi koji se bave politikom u Srbiji trebalo da imaju samo srpski pasoš i državljanstvo.
– Problematično je što ima strano državljanstvo i pasoš, a politikom se bavi ovde. To nije prekršaj, ali postoji nešto što je prihvatljivo i nešto što nije, bez obzira na zakon. Delujete ljudima neozbiljno sa stranim papirima. Imate rezervnu državu, pa ako se nešto desi ovde, pobegnete tamo i baš vas briga, je li? Tako nešto bi trebalo da bude i formalno sankcionisano. Zakon da se menja, da svako ko se bavi politikom i javnom službom treba da ima samo jedno državljanstvo i pasoš – srpski. Trenutno, formalno im se ne može ništa, ali politički je veliki minus za takve ljude – naglašava Radun.

Francuska u srcu

Za razliku od ostalih sagovornika, Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost ocenjuje da Jovanović treba da zadrži francuski pasoš i državljanstvo.
– On mnogo bolje zastupa interese Zapada i te države nego što bi ikad zastupao Srbiju i srpske interese. Prema tome, pošto mu je Francuska u srcu, a ne Srbija, neka zadrži taj pasoš. Međutim, da je pošten, vratio bi poslanički mandat, jer na izborima u Srbiji ne glasaju Francuzi. Svakako, političko poštenje i Miloš Jovanović ne idu u istu rečenicu – zaključuje Karanović.
 

Vučićević: Nas će u rat, a on će u Pariz

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević kaže da je moralno potpuno nedopustivo da strani državljanin huška Srbe na novi rat i nacionalnu nesreću!
– Jovanović je u poslednjih mesec-dva postao nesumnjivi lider dobrovoljnih davalaca tuđe krvi! On će, jelte, sve nas u rat, a sebe i svoju familiju će u Pariz!? Ako želi da ga bilo ko shvati ozbiljno, vratiće francuski pasoš i odreći će se njihovog državljanstva. Ako to ne uradi, ostaće samo bedni klovn – kaže Vučićević, i nastavlja:
– Sticajem životnih okolnosti, ja sam pre 50 godina rođen u Češkoj i tamo sam proveo čitavo detinjstvo. Ipak, nikad mi nije palo na pamet da tražim češko državljanstvo. Ja sam Srbin, nisam Čeh. A Jovanović bi morao da odluči šta je. Srbin ili Francuz. Pa onda da vrati jedan od pasoša.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs