Još nisam svestan šta sam postigao! Mali Đenka osvojio šampionsku titulu Tvingo Evrokupa

od strane | nov 14, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Srpski automobilista Mihajlo Mladenović novi je šampion Tvingo Evrokupa! On je minulog vikenda odvezao dve trke u Mizanu, u prvoj je pobedio, a drugu je završio kao peti

– Posle pobede u prvom sprintu rešio sam da drugi odvezem mudro. Za titulu mi je bilo dovoljno da budem deseti, pa sam rešio da pustim moje najžešće konkurente ispred sebe, kako me ne bi izbacili iz trke. Odmah na startu sam se sklonio i odvezao jednu od najtežih trka u životu, jer ja ne umem da se ne borim. Puštao sam gas, kočio, bilo mi je teško da se skoncentrišem – rekao je Mladenović za portal serbiaring.com i dodao:

– Osim tog iskustva da sam prvi put u životu morao da kalkulišem, prvi put sam vozio noćnu trku. Kvalifikacije su vožene i po mraku i po kiši, a neki delovi staze nisu baš najbolje osvetljeni. U svakom slučaju, sve su to dragocena iskustva.

Foto: Privatna arhiva

 

Iako se iz Italije vraća sa najsjajnijim odličjem, Mali Đenka nije sasvim srećan.

– Kad sam izašao na podijum pustili su mi pogrešnu himnu, “Hej, Sloveni” umesto “Bože pravde”. Bilo mi je mnogo krivo – priznao je on.

– Još nisam svestan šta sam postigao. Nisam uspeo ni da se radujem kad se sve završilo. Treba vremena da se slegnu utisci, biće prilike za slavlje. Ovu sezonu smo izgurali zahvaljujući mom ocu, kumu Miksi i razumevanju ekipe Lema rejsing, i svima sam im beskrajno zahvalan. Posebnu zahvalnost dugujem i mojoj majci koja uvek ima razumevanja za ovo čime se bavim, ali i celoj mojoj porodici i svima drugima koji su pomagali na različite načine, a oni znaju ko su.

Foto: Privatna arhiva

 

– Nadam se da ću ovom internacionalnom titulom obratiti pažnju na sebe, da će se naći način da ubuduće finansiram svoju trkačku karijeru – završio je šampion.

Opširnije

Izvor: Informer.rs