JA TAKO MALI, A ZAŠTO SAM UBIJEN? Miloš je imao samo četiri godine kada je lišen života na najsuroviji način

od strane | maj 28, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Pre 23 godine, 28. maja, u srpskom selu Cernica, kod Gnjilana, ubijen je srpski dečak Miloš Petrović. Tada je imao samo četiri godine.

Ubijen je od strane albanskih terorista koje je predvodio Afrim Zećiri, pripadnik takozvane OVK. Ni on, ni njegovi pomagači nikada nisu procesuirani.

A. Grbović

Miloš Petrović

Pored Miloša, ubijen je i Vojin Vasić kao i Tihomir Trifunović. 

Mali Miloš Petrović iz Cernice na Kosovu i Metohiji imao bi danas 27 godina, da njegov mlad i nevin život nije oduzet na tako surov način. U njega je pucano dok je svojih osmehom i igrom zabavljao ostale Srbe ispred lokalne prodavnice. Njegov smeh tog kobnog dana pretvoren je u plač koji i danas odzvanja.

Tragičnog dana iz obližnje reke zločinac se prišunjao i zverski sasuo ceo rafal automatskom puškom u Srbe. Četvorogodišnjeg Miloša pokušao je da zaštiti njegov ujak Vojin Vasić, ali je i on ubijen.

Na grobu tragično nastradalog mališana ispisan je natpis koji mnogima ledi krv u žilama.

„Deco, stanite i pogledajte me! Ja tako mali, a zašto sam ubijen?“ glasi natpis na grobu Miloša Petrovića. 

Milošev brat, Lazar, pre nekoliko godina ispričao je detalje ovog stravičnog zločina koji se dogodio pred njegovim očima.

– Pamtim svaki detalj, sve je ostalo ucrtano u mom sećanju. Dan je bio miran, kao da je nagoveštavalo da će se nešto strašno dogoditi. Stric nas je pozvao da odemo do prodavnice da kupimo sladoled. Čuli su se rafalni pucnji, a ja sam se uhvatio za glavu, ostao skamenjen pored nekog zida. Nekoliko metara dalje moj mali brat pao je mrtav – ispričao je Lazar.

Za zločine u Cernici niko nikada nije odgovarao.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs