Izraelci otišli korak dalje! Žestok napad na jugu Pojasa Gaze, stižu strašni snimci! (VIDEO)

od strane | feb 4, 2024 | Vesti | 0 Komentara

U izraelskim napadima protekle noći ubijene su najmanje 92 osobe, a snage IDF gađale su i grad Jafu na jugu pojasa, saopštilo je jutros ministarstvo zdravlja u Gazi koje vodi Hamas.

Iz tog ministarstva tvrde da je u Rafi na jugu Pojasa Gaze pogođeno obdanište. Podsetimo, stanovništvo iz severnog dela palestinske enklave izbeglo je na jug, između ostalog u Rafu na granici sa Egiptom, prenosi Tajms of Izrael.

Stotine hiljada stanovnika Gaze slilo se u najjužniji grad bežeći od borbi na drugim mestima u palestinskoj enklavi i posle poziva izraelske vojske da se evakuišu na bezbedniji jug Pojasa Gaze.

🇵🇸 Una guardería bombardeada por Israel mientras los niños dormían.

La aviación israelí ha perpetrado hoy 12 masacres, asesinando como mínimo a 107 personas y dejando mal heridas a otras 167.

Una de esas masacres ha sido en una escuela infantil en Rafah, al sur de la franja de… pic.twitter.com/mUcMuxGg12

— Manu Pineda🔻🇵🇸💔🏴 (@ManuPineda) February 4, 2024

Najmanje 27.365 Palestinaca je ubijeno, a 66.630 je ranjeno u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja u Gazi koje kontroliše Hamas.

U saopštenju se navodi da je u napadu noćas povređeno 178 ljudi, prenosi Rojters.

Izrael je počeo operacije u Pojasu Gaze nakon što je palestinska militantna grupa Hamas 7. oktobra prošle godine izvela raketni napad, a potom upala na jug Izraela, kada je ubijeno oko 1.200 ljudi, a više od 250 uzeto za taoce i odvedeno u Pojas Gaze.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs