Isplivao snimak iz zapaljenog aviona u Japanu! Putnici vrištali: U kabini je bio pakao, dim je pekao (VIDEO)

od strane | jan 2, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Putnički avion kompanije Japan Airlines srušio se danas u JAPANU. Nesreća se dogodila na pisti međunarodnog aerodroma Tokio-Haneda u Tokiju, a svi putnici i članovi posade su potom evakuisani, saopštila je kompanija.

Avion je prevozio pomoć u područje pogođeno zemljotresom. Veruje se da se avion, u kojem je bilo 379 putnika i članova posade, zapalio nakon sudara sa avionom obalske straže.

Svi su evakuisani iz putničkog aviona i spaseni, dok je šest članova posade poginulo u avionu obalske straže, a kapetan je teško povređen.

U međuvremenu se iz aviona pojavio snimak u kome je počeo da se skuplja dim. U pozadini se čuje vriska izbezumljenih putnika i dece koja u panici slušaju stjuardesu koja najavljuje evakuaciju, a kroz prozor posmatraju kako narandžasti plamen guta avion. Na snimku se takođe vidi kako putnici trče nakon izlaska iz aviona preko tobogana za evakuaciju.

Sedamnaestogodišnji Šveđanin Anton Deibe opisao je haos nakon sudara kada se Erbas A350 grčevito zaustavio na pisti.

Cela kabina je bila ispunjena dimom za nekoliko minuta – rekao je maloletni putnik za švedske novine Aftonbladet.

„Dim u kabini je goreo kao pakao. Bio je pakao. Bacili smo se na pod. Onda su se otvorila vrata za hitne slučajeve i mi smo se bacili na njih“, dodao je on.

„Nismo imali pojma kuda idemo pa smo samo istrčali na teren. Bio je haos.“On, njegovi roditelji i njegova sestra uspeli su da pobegnu iz olupine nepovređeni.

„Osetio sam bum kao da smo udarili u nešto“

Satoši Jamake, 59-godišnji putnik, rekao je da je osetio da se avion „nagnuo u stranu i veliki udar“ pri prvom udaru.

Drugi neimenovani putnik je opisao „udarac kao da se avion sudario sa nečim po dolasku. Video sam iskru ispred prozora i kabina je bila ispunjena dimom“.

Treći je izvestio za Kjodo njuz da je osetio „bum kao da su udarili u nešto i trznuli se naviše u trenutku kada su sleteli“.

Jedan putnik je rekao da je postalo vruće u avionu. „Mislila sam, da budem iskrena, da neću preživeti“, rekla je ona za japansku televiziju NHK.

Prema rečima drugog putnika, plan bekstva je bio otežan jer su korišćena samo jedna vrata. U saopštenju nam je rečeno da vrata pozadi i po sredini ne mogu da se otvore, pa su se svi iskrcali napred“, rekao je on.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs