INTER NA KORAK OD FINALA! „Nero-azuri“ za tri minuta srušili Milan (VIDEO+FOTO)

od strane | maj 10, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Fudbaleri Intera savladali su Milan na „San Siru“ sa 2:0 (2:0) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

„Nero-azuri“ su praktično za 180 sekundi rešili pitanje pobednika. Prvo je Edin Džeko u osmom minutu, nakon kornera Hakana Čalhanoglua, sjajno reagovao i zatresao mrežu „roso-nera“.

Već u 11. minutu Henrik Mhtarijan je udvostručio prednost gostiju. Asistenciju je upisao Dimarko, a jermenski reprezentativac je utrčao iz drugog plana i sa desetak metara savladao Majka Menjana.

Mnogo bolju partiju pružili su izabranici Simonea Inzagija. Vrlo lako su mogli i do trećeg pogotka posle „bombe“ Čalhanoglua u 13. minutu, ali je tada stativa spasila „roso-nere“.

Videlo se da je ekipa Stefana Piolija u nokdaunu, nikako nije uspevala da poveže redove i ozbiljno zapreti golmanu Andrei Onani.

Na strani domaćih bio je i VAR, pošto je u 31. minutu glavni arbitar Hesus Hil Manzano nakon pregledanog snimka poništio jedanaesterac za Inter. U kaznenom prostoru pao je Lautaro Martinez, ali prekršaja ipak nije bilo.

Milanu nije pomoglo ni to što ga je s tribina bodrio i najbolji svetski teniser Novak Đoković, koji je bio u društvu legende crveno-crnih Andreja Ševčenka. 

Najbolju šansu za domaći tim propustio je Sandro Tonali u 63. minutu, kada je dobro šutirao sa distance, ali je tada stativa spasila „nero-azure“.

Ovo je bio treći uzastopni trijumf Intera u gradskom derbiju „Dela Madonina“ i to bez primljenog pogotka.

Revanš je zakazan za 16. maj na „Đuzepe Meaci“.

Foto: Reuters


Pogledaj galeriju

MILAN – INTER 0:2 (0:2)

Strelci: Džeko (8), Mhtarijan (11)

Stadion: „San Siro“

Sudija: Hesus Hil Manzano (Španija)

Žuti kartoni: Krunić, Tomori (Milan), Mhtarijan (Inter)

MILAN (4-2-3-1): Menjan – Kalabrija (od 82. Kalulu), Kjer (od 59. Tijo), Tomori, Ernandez – Krunić, Tonali – Salemakers (od 59. Origi), Benaser (od 18. Mesijas), Dijaz (od 82. Pobega) – Žiru.

Trener: Stefano Pioli

INTER (3-5-2): Onana – Darmijan, Aćerbi, Bastoni – Damfris, Mhtarijan (od 62. Brozović), Čalhanoglu (od 78. Galjardini), Barela, Dimarko (od 70. Di Fraj) – Martinez (od 78. Korea), Džeko (od 70. Lukaku).

Trener: Simone Inzagi

UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE

90. minut – Igraće se još četiri minuta nadoknade.

89. minut – Statistika šuteva u okvir gola. Milan – Inter 1:5.

80. minut – Opada ritam meča na „San Siru“. Inter rutinski čuva prednost.

Tanjug/AP

 

74. minut – Darmijan se ušunjao u šesnaesterac „roso-nera“, u poslednjem trenutku su njegov šut u korner izbili defanzivci Milana.

70. minut – Dvostruka izmena i u Interu. Odlučio je trener gostiju Simone Inzagi da šansu dobiju Lukaku i Di Fraj, a izašli su Dimarko i Džeko.

63. minut – Sreća je sada pogledala Inter! Tonali je dobro šutirao sa distance, ali je zatresao desnu stativu. Loptu je malo zakačio i Dimarko.

Tanjug/AP

 

59. minut – Mora Stefano Pioli da menja nešto. Na teren su ušli mladi defanzivac Tijo i napadač Origi, izašli su štoper Kjer i krilni vezista Salemakers.

52. minut – Odmah uzvraća Inter. Kakva šansa za Džeka, posle sjajnog prodora i asistencije Bastonija. Izašao je iskusni napadač sam na Menjana, ali je francuski golman ovog puta bio uspešniji.

51. minut – Konačno je zapretio Milan. Odlično je Tonali povukao napad, poslao loptu u prostor za Mesijasa, koji je iskosa s desne strane šutirao pored gola.

46. minut – Počelo je drugo poluvreme na „San Siru“.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut – Koliko je Inter bio dominantan u prvom poluvremenu govori i statistika. Osam puta je ekipa Simonea Inzagija šutirala ka golu, naspram samo dva pokušaja Milana.

36. minut – U kratkom vremenskom razmaku još dva pokušaja Intera. Martinez i Damfris su probali da nadmudre Menjana, ovaj put se rezultat nije menjao.

Reuters

 

31. minut – Arbitar Manzano je prvo dosudio jedanaesterac za Inter, ali je posle asistencije iz VAR sobe i pregledanog snimka odlučio da tu odluku poništi. Pao je Lautaro Martinez u kaznenom prostoru, ali prekršaja nije bilo.

30. minut – Tek posle pola sata igre „roso-neri“ su prvi put odigrali dobru akciju. Mesijas je pronašao Kalabriju po desnoj strani, pokušao je kapiten domaćih petom, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

Tanjug/AP

 

27. minut – Potpuno je Milan van ritma. Ne uspeva ekipa Stefana Piolija da zapreti golmanu Onani, a nervozu zbog toga ispoljio je Dijaz, koji je ušao u raspravu sa Bastonijem.

18. minut – Novi maler za Milan, povredio se vezista Ismael Benaser. Šansu je dobio Žunior Mesijas.

13. minut – „Nero-azuri“ pogađaju stativu. Inter ne staje, poslao je „bombu“ Čalhanoglu, ali je pogodio samo okvir gola. U nastavku akcije golman domaćih Menjan je zaustavio udarac Mhtarijana.

11. minut – 2:0 ZA INTER! Zatresao je mrežu Mhtarijan posle lepe asistencije Dimarka. Milan je u nokdaunu.

8. minut – GOOOL! Majstorska reakcija Edina Džeka. Korner s leve strane izveo je Čalhanoglu, a reprezentativac BiH je, pored Kalabrije, sa šest-sedam metara sjajno pogodio.

5. minut – Oprezno su krenuli i jedni i drugi, lopta je najviše na sredini terena.

1. minut – Počela je utakmica u Milanu.

20.59 – Kladionice su kao blagog favorita označile Inter, na čiju pobedu je kvota 2,54. Na trijumf Milana je 3,28, dok je kvota na nerešeno 3,09.

20.50 – „Roso-neri“ su u klupskoj istoriji dosad osvojili sedam titula prvaka Evrope, poslednju 2007. godine. „Nero-azuri“ su tri puta bili na krovu Starog kontinenta, poslednji put 2010.

20.45 – Milan i Inter su u polufinalu Lige šampiona odmerili snage i 2003. godine. Tada je još bilo na snazi pravilo o prednosti gola u gostima. „Roso-neri“ su prošli dalje, pošto su posle 0:0 u prvom okršaju, u revanš u odigrači 1:1 sa „nero-azurima“, koji su tada bili nominalni domaćini.

20.40 – Milan na klupi ima Mirantea, De Ketelarea, Balo-Turea, Mesijasa, Rebića, Origija, Kalulua, Mesijasa… S druge strane, rezerve u Interu večeras su: Handanović, Brozović, De Fraj, Lukaku, D`Aambrozio, Korea, Gosens…

Reuters

Brozović počinje utakmicu sa klupe

20.30 – Legenda Milana, Dejan Savićević, za Informer: Nisam mogao da idem na utakmicu jer imam obaveze. Gledaću od kuće i biću svim srcem uz Milan. Mada mi se čini da je Inter trenutno bolji, posebno što će mojima nedostajati Leao.

20.15 – Bivši fudbaler Zvezde i Intera, Darko Pančev, za Informer: Domaći teren ne igra veliku prednost. Velika je stvar što su dva italijanska kluba stigla do polufinala. Tome se na početku sezone verovatno niko nije nadao. Inter je u dobroj formi, ima odlične pojedince, dok je Milan trenutno u malom padu i na sve to povredio mu se Leao. U derbijima jedan trenutak može da odluči utakmicu, ne mora čak ni forma igrača da igra presudnu ulogu. Verujem u prolaz „nero-azura“.

AP PHOTO

Rafael Leao propušta prvu utakmicu zbog povrede

20.10 – Moraće „roso-neri“ protiv gradskog rivala bez jednog od najboljih igrača. Sjajni ofanzivac Rafael Leao nije se našao u protokolu zbog povrede primicača desne noge.

20.00 – Dobrodošli na blog posvećen utakmici Milana i Intera u prvom polufinalnom meču Lige šampiona.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs