Informer na pijaci „Stari Merkator“: Zbog pojeftinjenja jedne stavke, zadovoljni i trgovci i mušterije!

od strane | nov 9, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Smanjenje cena svih pijačnih usluga za 15 odsto obradovalo je prodavce, ali i mušterije na pijaci „Stari Merkator“ na Novom Beogradu, u šta se uverila i ekipa Informera.

Bogata ponuda voća i povrća, mesa, mlečnih prerađevina, kao i ukrasnog bilja izmamila je kupce na ovu poznatu prestoničku pijacu, a prodavci za naš list ističu da im je pojeftinjenje nameta omogućilo da formiraju nove, pristupačnije cene proizvoda.

Odličan podstrek

Snežana Škodrić (50) iz Velikog Sela za Informer navodi da se njena porodica generacijama bavi prodajom voća i povrća koje sami proizvode, ali da niko od njih do sada nije doživeo da pijačne usluge pojeftine. Prema njenim rečima, ova ekonomska podrška, koju je pokrenuo predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić, u saradnji sa JKP „Beogradske pijace“ i Udruženjem pijačnih prodavaca „Opstanak“, mnogo znači svima koji prodaju na pijaci.

Foto: Zoran Sinko

 

Sve što uveče spremim ujutru je na tezgi. U pitanju je isključivo roba iz moje bašte. Ono što jede moja porodica donosimo i na tezgu, a naši kupci to vrlo dobro znaju. Kada sam čula da će nam tezge pojeftiniti, dva dana sam bila u neverici. Pojeftinjenje nam zaista mnogo znači. Držim četiri tezge na „Starom Merkatoru“. Suprug i ja smo odlučili da ostanemo u poljoprivredi i ovakve mere nam daju podstrek da nastavimo. Zadovoljni smo i mi i naše mušterije – kaže Snežana.
I njena komšinica iz Velikog Sela Jasmina Čikarić za Informer navodi da mušterije trenutno najviše traže spanać, salatu, rotkvice, kupus i luk. Kako objašnjava, nakon korigovanja takozvane pijačnine, odmah je spustila cene.

Foto: Zoran Sinko

 

Cela porodica je uključena u ovaj posao, tako da nam je smanjenje nameta svima dobro došlo. Mogu vam reći da smo, nakon korigovanja cena, prošlog vikenda gotovo sve prodali – sa osmehom ističe Jasmina.
Ni kupci ne kriju zadovoljstvo ponudom na pijaci, a Ljuban Dacijar (88) navodi da mu ne pada teško da ni sa drugog kraja grada dođe upravo ovde, kako bi pazario cveće. I to ne treba da čudi, jer je baš u sklopu „Starog Merkatora“, tačnije ispred, uređen poseban deo gde je smeštena cvetna pijaca.

Foto: Zoran Sinko

 

Nema boljeg izbora rasada, rezanog i saksijskog cveća od ovog ovde. Možete pronaći sve, od sadnica smokve od nekoliko metara, pa do začinskog bilja. Pored rasada, sada sam došao da se raspitam za kupus. Uskoro ćemo ga kiseliti. Cena ide od 30 do 50 dinara po kilogramu. Volim da dođem ovde jer je sve renovirano, a posebno mi se sviđaju kućice u kojima se prodaje tekstil ispred pijace – kaže Ljuban dok dogovara isporuku cveća sa prodavcem Slađanom Lazićem.
Ovaj poznati prodavac, koji godinama radi na „Starom Merkatoru“, kaže da su poslednjih godina uslovi sve bolji.

 Odlična ponuda

Sve je poskupelo, zbog čega nam pojeftinjenje od 15 odsto na pijačne usluge i te kako znači. Da bismo opstali, moramo da imamo sve od biljaka. Mušterije traže sve – kaže Slađan.
Sa njim se slaže i prodavačica cveća Mirjana Mandić. Kako ističe, usled pojeftinjenja usluga, upravo kod nje sada velike hrizanteme u saksiji mogu da se nađu već za svega sto dinara.
Naše mušterije znaju da kod nas mogu uvek mogu da se koriguju cene, što je mnogima i najvažnije – sa osmehom zaključuje Mirjana.

Foto: Zoran Sinko

 

„Stari Merkator“ u novom ruhu

* Zamenjena je kompletna krovna obloga
* Kompletno je urađen pijačni plato
* Postavljena je nova pijačna oprema sa 144 tezge
* Sređeni su lokali koji se nalaze unutar pijace
* Postavljene su nove vodovodne i kanalizacione cevi
* Cela pijaca je klimatizovana
* Ugrađena je nova spoljna stolarija i okrečeni su svi zidovi unutar pijačnog dela
* Uređen je prostor ispred pijace gde je postavljeno 40 novih bokseva

Opširnije

Izvor: Informer.rs